L'hotel més gran de la demarcació de Girona, Meliá Golf Vichy Catalán de Caldes de Malavella, va tenir dijous passat una visita aèria doble quan un parell de Robinson van aterrar al seu jardí. La situació no va ser casual sinó per l'acord entre el pilot Isidre Bohigas i Joaquin Batanero, director de l'establiment, que van fer possible la trobada a Caldes de Malavella per l'interès de totes dues parts d'obrir l'hotel a noves possibilitats en l'arribada de clients i visitants.

Bohigas, empresari i president del centre d'art contemporani Piramidón, sempre ha estat un gran activista dels helicòpters com un mitjà de transport ràpid en distàncies curtes i mitjanes. Pel desenvolupament d'aquest sector contacta amb freqüència amb directius d'establiments d'hoteleria i altres promotors turístics per demostrar-los la idoneïtat de tenir un espai per l'aterratge d'aquests aparells. Tenir una helisuperficie es una inversió petita, però que té un important potencial i dóna valor afegit als hotels i restaurants que disposen d'aquesta instal·lació aèria.

Fa temps des d'aquestes pàgines ja es parlava que Girona és una de les zones d'Espanya amb mes helisuperfícies relacionades amb el transport de passatgers, en bona part per la feina d'aquest empresari i altres companyies d'helicòpters amb seu a la mateixa demarcació de Girona (Turisvol i Centervol) o a la resta de Catalunya (Cat Helicopters, TAF, helipistas o Heliswiss).

El director del Meliá de Caldes va comentar a aquest diari que des de l'hotel aquesta opció d'arribada i sortida d'hostes a l'establiment era molt interessant i que des de feia temps s'estava pensant a oferir el servei a qui ho demanés, be sigui per dinar al seu restaurant gastronòmic, allotjar-se o bé jugar al golf al camp PGA que envolta l'establiment que és propietat compartida del RACC i Vichy Catalán, que han confiat la seva explotació a la famosa cadena mallorquina.

Els jardins del Meliá Golf Vichy Catalán de Caldes de Malavella disposen d'una superfície de ?ciment amb un espai suficient com per poder acollir fins a tres aparells alhora. Ara només manca posar fil a l'agulla i adaptar-la a les necessitats operatives perquè aterratges i enlairaments siguin perfectes.