Per tal de demostrar les sospites que el concurs es pot adjudicar 'a dit', han firmat i segellat dos sobres tancats amb els seus pronòstics a dos mesos que es coneguin els resultats del concurs i sense que encara se sàpiguen quantes empreses s'hi presentaran. 'Es tracta d'una acció simbòlica per denunciar que amb aquesta falta de transparència és senzill encertar a quina empresa se li donarà el servei', ha comentat el secretari general de la Federació d'Activitats Diverses de CCOO de Girona, Xavier Vives.

'Com que hi ha hagut aquestes amenaces de denúncia per part de l'Ajuntament, hem deixat per escrit en aquestes dues cartes quin és el nostre pronòstic: el que pensem que passarà i el que ens agradaria que passés', ha continuat Vives, que lamenta que de les 24 al·legacions de millora que varen fer al text del contracte, el consistori saltenc només n'hagi fet cas d'una de menor importància. 'Nosaltres ens queixem de la manca de diàleg total ja que el regidor encarregat d'aquesta àrea ens havia assegurat que, quan sortís el concurs, l'opinió del comitè d'empresa es tindria en compte', ha comentat el secretari general de la Federació d'Activitat Diverses de CCOO.

'I això finalment no ha succeït', ha puntualitzat Vives, que considera que l'Ajuntament de Salt 's'ha tancat en banda, no vol parlar amb nosaltres i això provoca una innecessària'. D'entre el seguit de millores del contracte del servei de recollida d'escombraries, des de CCOO han destacat la necessitat que el consistori unifiqui tots els serveis de recollida selectiva, neteja viària i recollida d'escombraries en una sola empresa, no en subcontracti d'altres i asseguri que la freqüència de neteja sigui igual a tots els barris de la població. 'Es dóna l'absurd que volen mantenir de 3 a 5 empreses diferents per donar els diversos serveis', ha reflexionat Vives.

'Això provoca situacions tan absurdes com que a vegades hi ha dos camions i un ha d'esperar que l'altre acabi per fer la seva part de la recollida', ha assenyalat el secretari general de la Federació de CCOO. 'Igual passa amb el manteniment dels contenidors. La majoria estan bruts perquè les empreses no es posen d'acord sobre la seva propietat', ha afegit Vives, que titlla 'd'excusa' la raó d'abaratir costos que esgrimeix l'Ajuntament de Salt per tal de continuar dividint els diversos serveis de recollida d'escombraries en empreses diferents. 'Deu ser abaratir costos al personal, i això és lamentable, perquè el gasoil i els camions costen el mateix', ha criticat Vives.

Finalment, des de CCOO també s'avisa que amb el nou contracte d'adjudicació del servei de recollida d'escombraries hi haurà barris de Salt on s'escombrarà cada dia, matí i tarda, mentre a d'altres només es farà un o dos cops per setmana. 'I això no és correcte. Nosaltres diem que per la mateixa feina, mateix salari. Doncs per mateixos impostos, també hi hauria d'haver mateix servei. La freqüència i la periodicitat hauria de ser igual', ha finalitzat el secretari general de la Federació d'Activitats Diverses de CCOO de Girona.