La xifra s'enfila fins al 20,77% dels acompanyants que tampoc fan servir el cinturó com a mesura de seguretat mentre que la tendència és encara més negativa amb els passatgers dels seients de darrere ja que el 32,94% no duien cinturó.

Els conductors són els que més fan servir el cinturó a Olot. Dels 1.041 vehicles 866 duien el cinturó enfront als 175 que no. En el cas dels acompanyants 206 anaven amb cinturó mentre que 54 no, això representa que el 79,23% no el fan servir davant el 20,77% que sí l'utilitzen. Les pitjors xifres se les enduen els passatgers dels seients del darrere. El 32,94%, 56 viatgers, no duien el cinturó mentre que 114, el 67,06%, sí.

Aquestes dades representen que, en xifres generals, 1.186 persones duien el cinturó (el 80,63%) mentre que 285 no (el 19,37%). Aquests són els resultats provisionals d'una campanya de sensibilització sobre la necessitat de dur el cinturó que ha dut a terme la Policia Municipal d'Olot juntament amb el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra durant el mes d'octubre.

Durant aquest temps els agents policials han fet controls aleatoris per informar de la conveniència de fer ús del cinturó de seguretat i controls puntuals davant els centres escolars en horari d'entrada i sortida per informar sobre els sistemes de retenció infantil.

Segons valoren, les dades extretes serveixen per detectar un 'alt compliment' per part dels conductors i acompanyants olotins, si bé, en comparació amb dades d'Espanya, 'encara hi ha un marge de millora que caldria anar assolint'. Finalitzada aquesta campanya informativa, s´iniciarà una nova etapa en la que es començaran a denunciar les infraccions detectades.