El regidor socialista de l'Ajuntament de Mont-ras i membre de l'equip de Govern (AMM-AM i PSC-PM), Rafael Casanovas, ja no prestarà dedicació exclusiva al consistori i, consegüentment, deixarà de cobrar el sou corresponent, tot i que manté la seva posició de primer tinent d'acalde, així com regidor de les àrees atribuïdes fins al moment.

Serà durant l'acte del ple d'aquest vespre quan Casanovas deixarà oficialment la seva dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Mont-ras, però formalment està de baixa des de divendres passat, dia 31 d'octubre. Així doncs, amb aquest canvi, des d'avui el regidor ja no treballarà entre 7 i 8 hores diàries pel consistori, però sí que mantindrà la seva presència a l'edifici un dia a la setmana per dur a terme les corresponents reunions i visites amb els caps de les seves àrees, així com la realització de les Comissions de Govern i dels Plens municipals.

Aquestes dues últimes reunions munincipals són les úniques per les quals cobrarà el regidor socialista, igual que la resta de membres del consistori de la localitat. D'altra banda, Casanovas deixarà de percebre els 30.000 euros anuals o els 1.800 euros al mes que li pertocaven per la seva dedicació exclusiva. "Ara no toca cobrar de l'Administració, ni de l'Ajuntament" va afirmar amb contundència el socialista, mentre afegia que després d'un any i mig creia que aquesta dedicació ja no feia falta, perquè "ja s'han fet els primers contactes necessaris, ja no calen desplaçaments, i les regidories que porto són com un nadó que ja ha crescut i que caminen soles, almenys estan ben engegades".

De fet, segons va explicar Casanovas ja en l'inici del mandat ell i l'alcaldessa, Mercè Català, van acordar que demanés a l'empresa per la qual treballava un període de 2 anys d'excedència.

Temps per situar-se

"Érem nous com a equip de Govern i calia, per tant, fer molta feina: diverses reunions, crear regidories com la de la dona, ens calia molta educació en aquest sentit, perquè ens era desconegut" va explicar Casanoves, per justificar la seva exclusivitat. Ell mateix va explicar que no era la primera vegada que se'l reclamava per tornar a l'empresa privada, però que "per convicció pròpia" va rebutjar l'oferta un parell de vegades.

En aquests moments, la situació a l'Ajuntament és difrent, i per tant s'ha acordat de nou la seva nova situació, tot i que la baixa arribi amb vuit mesos d'antelació.

Respecte al treball fet fins ara, el regidor va expressar la seva satisfacció pels resultats obtinguts. "Estic molt content de la feina feta i del resultat, hem après molt", va afirmar, mentre expressava la mateixa sensació vers l'equip de persones amb qui ha treballat a l'Ajuntament la qual és "molt bona i la relació s'ha vist fins i tot reforçada entre l'equip de Govern".