El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí acollirà el pròxim divendres dia 14 la jornada de cloenda del projecte Life Emyster sobre "Conservació i gestió del territori als aiguamolls del Baix Ter". La cloenda de la jornada comptarà amb la presència de la directora general del Medi Natural, Maria Núria Buenaventura, com a representant del Departament de Medi Ambient i Habitatge, el diputat de Medi Ambient i Territori, Josep Maria Rufí, de la Diputació de Girona, juntament amb els representants polítics dels dos municipis vinculats al projecte Life (Torroella de Montgrí i Pals), concretament l'alcalde de Torroella, Joan Margall, i l'alcalde de Pals, Joan Silvestre.

En finalitzar la jornada hi haurà la presentació de la Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis amb la lliçó inaugural sobre "La importància de la recerca per a la conservació dels ecosistemes litorals" a càrrec del doctor Ramon Moreno, catèdratic d'Ecologia de la Universitat de Girona i Director General de Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte s'ha desenvolupat els darrers anys dirigit pel doctor Xavier Quintana i que ha consistit en la recuperació de l'hàbitat dels amfibis i de les tortuges d'estany. I s'ha fet en les dunes i llacunes del litoral dels dos municipis citats.