Els nivells que estan excavant actualment corresponen a la destrucció ocasionada pel setge de 1645. Segons informa l'Ajuntament de la ciutat, ja ha descobert part d'un dels carrers, conegut amb el nom de Ganyut, i en breu intervindran en el carrer de l'Hospital. L'excavació continuarà, però, fins arribar als nivells medievals més antics, així com a les preexistències d'època romana. Els treballs tindran una durada de sis setmanes i l'objectiu és arribar als carrers més antics de l'època romana.

L'Espai Cultural la Ciutadella de Roses ha iniciat la segona campanya d'excavacions inclosa en el programa previst per al bienni 2008-2009. La campanya arqueològica que s'acaba d'iniciar està dirigida per l'arqueòloga conservadora del jaciment, Anna Maria Puig, i compta amb la participació de l'empresa Codex de Tarragona. La intervenció continua la recerca iniciada el passat mes de juliol durant la campanya d'estudiants d'arqueologia i se centra en la recuperació de la trama urbana de la població.

Paral·lelament a aquestes tasques, faran una neteja general de la zona medieval excavada entre els anys 1993 i 1996, com a pas previ per a condicionar l'espai i millorar-ne la visita. Aquest és el propòsit d'un projecte que s'està redactant actualment amb la intenció d'assegurar la conservació i la difusió d'aquesta part del jaciment.