Una de les principals acusades d'assassinar un empresari alemany a Lloret de Mar l'any 2004 ha afirmat que les ganivetades que li va clavar van ser per defensar-se perquè l'home la volia violar. Antonia V. ha declarat que la nit del 28 de desembre ella i una amiga, Alicia M. també acusada, van conèixer l'alemany en una discoteca de la població. Llavors van anar cap a casa de l'home a prendre 'una copa o una ralla' i, un cop allà, l'home va intentar forçar Antonia V. Sosté que va agafar el primer objecte que va tenir a mà, un ganivet, i li va clavar amb l'única intenció d'escapar de la casa.

'Era o ell o jo', ha afirmat Antonia V. durant la seva declaració davant el jurat popular a l'Audiència de Girona. L'acusada ha explicat que un cop van arribar a casa la seva companya, Alicia M., va anar al lavabo. Llavors l'empresari alemany, Helmut Diekmann, va aprofitar per posar-li la mà a la cuixa i la va començar a 'llepar' i a dir-li obscenitats. Segons ha continuat relatant, quan ella li va retirar la mà de la cama ell es va començar a posar agressiu.

'Es va posar brutalment agressiu', ha continuat explicant l'acusada que detalla que l'agafava pels cabells i la rebotia contra els mobles. En aquell moment va sortir la seva companya del lavabo i, en veure el panorama, va fugir corrent. L'acusada ha explicat que va agafar el primer objecte que va tenir a mà, un ganivet, i li va començar a clavar amb la intenció de fugir d'allà. En total, l'home va rebre una quarantena de ganivetades.

Llavors, va tornar a la casa Alicia M. que va clavar un cop amb una bateria a Diekmann. 'Va quedar inconscient', ha explicat Antonia V. que assegura que si l'altra acusada no l'hagués ajudat 'hauria mort allà'.

Un cop van matar l'home van fugir corrent i van anar cap a casa d'un dels tres homes que s'asseu a la banqueta dels acusats per encobriment i receptació. Allà es van netejar i canviar de roba. Llavors, Antonia V. va explicar a un dels tres homes, Juan Carlos G., el que havia explicat i que havien matat l'alemany. Van optar per anar a comprar una massa i una palanca per anar a casa l'alemany a robar. L'acusada no ha sabut concretar quina quantitat es van endur.

Antonia V. va fugir, juntament amb Juan Carlos G., a Santiago de Xile on la van detenir. El seu advocat ha posat una gravació durant el judici d'una trucada entre l'acusada i la seva mare on Antonia V. li explica que el va matar 'perquè em volia violar'. L'acusada ha demanat 'perdó' per haver anat a robar però manté que el van matar perquè volia abusar d'ella. 'Puc ser alcohòlica i drogoaddicta però això no dóna dret a ningú a abusar de mi', ha afirmat la dona que comenta que en aquells dies va consumir entre quatre i cinc grams de cocaïna diaris.

Segons el fiscal, les dues dones s'havien trobat amb la víctima a la discoteca i el van acompanyar a casa amb intenció de robar-lo. En aquest sentit, Antonia V. ha afirmat que no tenien cap intenció de robar res.

Cinc acusats

El ministeri fiscal acusa les dues dones d'homicidi i robatori amb violència, i els demana penes de 17 anys i 11 mesos (per a Antonia V.) i de 16 anys i 8 mesos (per a Alicia M.). Pel que fa als dos homes que van intervenir en el robatori, l'acusació pública sol·licita penes de 8 anys de presó pels delictes de robatori, encobriment o receptació. D'altra banda, aquesta part demana dos anys i mig de presó per al cinquè processat per un delicte d'encobriment, perquè tot i tenir coneixement del crim no va dir res.

L'acusació particular, entre d'altres, eleva l'homicidi a assassinat i sol·licita penes de 25 anys per a les dues dones i per a Juan Carlos G. Les defenses demanen l'absolució. Aquesta tarda es preveu que els membres del jurat popular i la comitiva judicial es desplacin fins a l'escena del crim per a fer-hi una inspecció ocular. Demà al matí hi ha prevista la declaració de les dues principals acusades en el cas, a qui el fiscal considera autores materials del crim. El cas el porta la Secció Quarta de l'Audiència de Girona.