Obres

Una quarantena de veïns de Pontós i Borrassà hauran de cedir temporalment camps pel desviament de l´N-II

Foment diu que l'N-II es desviarà cap a l'est i al seu pas per Garrigàs s'elevarà fins a set metres, per tal que hi pugui passar el TAV

04.11.2008 | 15:20

Adif ha citat entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana una quarantena de veïns de Pontós, Garrigàs, Borrassà (Alt Empordà), i de Vilademuls, (Pla de l'Estany), per a l'expropiació temporal dels seus camps, a canvi d'una compensació econòmica, per abocar-hi runa i terra mentre duren les obres de desviament de la N-II perquè hi pugui passar el TAV. Aquest dimarts, representants del Ministeri han visitat els camps dels dos veïns de Garrigàs que hauran de cedir uns metres dels seus terrenys que estan ubicats al costat de la carretera, ja que en aquest municipi, la N-II s'haurà d'elevar set metres.

Segons el projecte del Ministeri de Foment, la N-II es desviarà cap a l'est i al seu pas per Garrigàs s'elevarà fins a set metres, per tal que hi pugui passar el TAV. Concretament, es modifica el tram de prop de 7,20 quilòmetres de la carretera entre el camí vell de Pontós i el viaducte amb què l'AP-7 travessa la carretera. A més, es construiran sis viaductes.

Això ha fet que novament una quarantena de veïns dels municipis afectats, que tenen terrenys al costat de la N-II hagin estat novament citats per tal que cedeixin temporalment un part d'aquests camps a Adif perquè hi aboquin la runa i la terra mentre durin les obres. Segons ha explicat l'alcalde de Garrigàs, Josep Masoliver, en aquest municipi els veïns afectats són dos i són pocs els metres que hauran de cedir. Una vegada finalitzin les obres, Foment haurà d'entregar els terrenys nets de runa i de terra.

Enllaços recomanats: Premis cinema