Una parella de ripollesos ha viscut més de dos mesos dins d'un Toyota en un aparcament situat al carrer Núria, al costat dels jutjats. En el temps la dona ha hagut des ser ingressada dues vegades a l'Hospital de Campdevànol per hipotèrmia. La parella ahir al migdia va recollir les pertinences del cotxe perquè els serveis socials de l'Ajuntament els havien buscat una habitació en una fonda per passar-hi la nit: avui els traslladaran al centre mèdic Hogar de la Luz de Figueres dedicat al tractament de l'alcoholisme. La parella vivia en un pis del carrer Núria propietat de l'avi de la dona. Segons ella, l'avi els va fer fora i no els va quedar cap més remei que viure dins el cotxe. Els ingressos que tenen són de 400 euros mensuals d'una pensió de la dona amb els quals, segons ells, no es troba teulada. L'interior del vehicle, ahir, presentava l'aspecte d'haver servit de dormitori amb llençols i vànoves. La parella ahir estava contenta pel que ells qualificaven de fi d'un malson i es mostraven animats a lluitar contra la dependència de l'alcohol. La parella no va voler ser fotografiada perquè, segons van dir, no volien que els veiés la família que tenen a Ripoll. La pensió on han passat la nit ha estat pagada a parts iguals per ells i els serveis socials.

El tema de la parella sense sostre va sortir al ple del 24 d'octubre, en el qual el portaveu de CiU Jordi Munell va preguntar la causa per la qual, tot i l'existència d'un pis destinat a acolliment social al municipi, la parella havia de romandre en unes condicions tan lamentables. La resposta va ser que el pis fa uns mesos que serveix per ubicar el nou cap de la policia local, mentre que troba pis. Jordi Munell va qualificar d'injusta la situació perquè, segons ell, el cap de la policia té un sou prou gran com per pagar un lloguer o en tot cas per a Munell l'Ajuntament podia haver buscat una altra alternativa. El cap de l'oposició també va explicar, ahir, que arran de les pluges del cap de setmana, els bombers van aconsellar el desallotjament d'una senyora gran, cosa que al final, segons ell, no es va fer i no es va haver de necessitar el pis d'acollida. "És trist que els problemes greus de la gent només es solucionen quan surten al ple o al diari", va dir Munell.

La regidora de Serveis Socials, Casilda Gómez (ERC), va explicar que si bé existeix un pis d'acollida no és per a casos com els de la parella del Toyota. Gómez va puntualitzar que la problemàtica de la parella va acompanyada d'un compromís de desintoxicació. Segons la regidora, ella mateixa havia buscat pis per a la parella a diverses immobiliàries de la vila, però no en van trobar perquè en el seu estat els és difícil viure en una escala de veïns. La regidora va explicar que avui acompanyarà la parella al centre de tractament, on confia que s'iniciï un canvi positiu en la vida de les dues persones. Gómez va explicar que està elaborant un informe de l'atenció que la parella ha rebut des del CAS de Ripoll en els darrers mesos per ensenyar-lo al grup de CiU.