Els aproximadament 850 agents de Mossos d'Esquadra que treballen a la regió policial de Girona no donen més de si. Així ho testimonien els informes que diàriament els responsables de la regió envien a Barcelona tot especificant quins recursos podrien posar a disposició d'altres regions policials de Catalunya en cas que s'hi ?desencadenés una situació d'emergència. El passat cap de setmana el nombre de recursos, tan humans com materials, que Girona declarava tenir era zero.

En cas d'alerta greu, ni un agent ni un cotxe patrulla gironí hagués pogut prestar servei fora de la demarcació, ja que les pròpies comissaries gironines estaven en quadre. Per exemple, la nit de diumenge a dilluns la comissaria de Mossos de Ripoll va funcionar amb tres agents: el que s'estava a la porta i dos més -més tard un d'ells es va indisposar. Davant la impossibilitat de patrullar, un vehicle es va desplaçar al Ripollès des de la comissaria d'Olot.

En les dues àrees bàsiques policials (ABP) del Ripollès i la Garrotxa hi havia només un vehicle tot tereny disponible en una nit en què, si bé no pesava cap alerta meteorològica sobre aquestes dues comarques en concret, hi havia activat el pla d'alerta per nevades NeuCat a part del Pirineu. La manca d'efectius de Mossos en torns de nit no és un fet excepcional. La comissaria gironina del carrer Vista Alegre, cap i casal de la regió policial de Girona, ha funcionat algunes nits amb només cinc agents segons apunten fonts del cos.

El dèficit de Mossos a Girona, que segons el sindicat majoritari SAP-UGT s'ha vist agreujat pel desplegament, precipitat en opinió dels sindicalistes, del cos autonòmic a la resta de Catalunya, es comptabilitza en 300 efectius. A nivell de Catalunya, les xifres oficials apunten la manca de 1.100 i escaig agents. A Girona, segons fonts del cos, fa temps que no es cobreixen baixes, ni reduccions de jornada, ni excedències. Tot plegat es veu agreujat, apunta SAP-UGT, per la configuració de les ABP de Girona, que cobreixen territoris molt extensos i de població disseminada, cosa que fa més palesa la manca estructural d'efectius. La regió policial de Mossos a Girona es divideix en nou ABP: dos a l'Alt Empordà (amb comissaries a Figuereres i Roses), dues al Baix Empordà (la Bisbal d'Empordà i Sant Feliu de Guíxols), dues a la Selva (Santa Coloma de Farners i Blanes), Girona-Pla de l'Estany, Ripollès i Garrotxa.