Dijous passat el Govern de la Generalitat va adjudicar a l'empresa Abantia els treballs per a la construcció del nou hospital de dia i de la nova àrea de reanimació postquirúrgica de l'Hospital Doctor Josep Trueta de Girona. Les obres han de començar en les properes setmanes i tenen un termini d'execució de divuit mesos, de manera que estaran enllestides quan ja hagi començat la construcció del nou hospital, que es preveu que s'iniciï a finals del 2009 o a principis del 2010. L'augment de la complexitat de les intervencions que es practiquen al Trueta ha fet necessari ampliar l'àrea de reanimació postquirúrgica -a banda de comportar l'externalització d'algunes operacions més senzilles a altres centres gironins-, i la cerca d'alternatives a l'hospitalització convencional ha comportat també que calgui millorar els serveis de l'hospital de dia. És una demanda de fa anys i el Departament de Salut considera que les que es faran són les obres mínimes necessàries per cobrir-la.

El projecte, el text del qual ja indica que és de caràcter povisional fins que entri en funcionament el nou hospital, preveu la remodelació total de l'interior d'aproximadament 1.248 metres quadrats, cosa que representa un 15% de la superfície construïda de la primera planta (on s'ubicarà l'hospital de dia) i un 9% de la segona (on hi haurà l'àrea de reanimació postquirúrgica). L'import previst, sense IVA, és en total de 2.007.176,24 euros.

En concret, l'ala de la primera planta on hi haurà el nou hospital de dia (fins ara repartit entre la segona i la setena) és el sector de l'edifici on s'ubicava l'antiga unitat de vigilància intensiva (UVI). La reforma, diu el projecte, permetrà disposar d'un programa funcional per a l'hospital de dia, a banda de solucionar les patologies que es detecten actualment a l'edifici i adequar aquest sector del centre sanitari a l'actual normativa d'incendis. L'espai estarà dividit en tres àrees diferenciades: l'hospital de dia polivalent, l'hospital de dia i les consultes suport.

Pel que fa a la nova àrea de reanimació postquirúrgica, constarà de tres parts: un espai de recepció i de treball administratiu; una àrea amb dos despatxos i una zona dormitori, i una àrea de reanimació on hi haurà una sala gran amb llits, un control d'infermeria i una habitació per al control i el treball assistencial, a més d'alguns espais complementaris.