Un home es va intentar cremar ahir a l'estil bonze davant la comissaria de policia municipal de Tossa. L'home, segons fonts municipals, portava tot el matí lamentant que el cos d'Agents Rurals de la Generalitat li havia comissat un sac de pinyes que hauria recollit de manera fraudulenta. Suposadament presa de la desesperació, va acudir davant la caserna tossenca carregat de dos bidons de benzina, es va ruixar i no va consumar la immolació només perquè dos agents li van saltar a sobre i li van arravatar l'encenedor que tenia entre mans. Després dels fets, l'home va ingressar en el centre psiquiàtric de Salt.

Els fets van passar ahir cap a tres quarts de tres de la tarda. Dos agents del cos, Dídac i Òscar, van adonar-se de la presència davant la caserna d'un varó de raça negra carregat amb dos bidons de benzina. En un gest que en un principi no van interpretar, l'home es va ruixar amb el contingut dels bidons. En veure, però, que l'home intentava prendre la flama d'un encenedor els agents van veure que anaven maldades. Tots dos li van saltar a sobre pensant que si l'home efectivament aconseguia prendre la benzina tots tres en sortirien malparats, expliquen els dos agents. Fins i tot van haver d'emmanillar l'home per garantir la seva seguretat, apunten des de comissaria.

Després del succés, el cos municipal va menar l'home al centre d'atenció primària (CAP) del municipi, on segons testimonis va entrar sense cridar, pel seu propi peu i sense ferides visibles, però nerviós. La metgessa d'urgències que el va atendre va derivar el pacient cap als serveis psiquiàtrics del centre de salut mental de Salt, on va ingressar a la tarda.