L'informe jurídic del despatx d'advocats Roca Junyent assegura que tant l'Estudi Informatiu com l'Estudi d'Impacte Ambiental del projecte "Millora general. Variant de La Bisbal d'Empordà i Corçà", recentment exposats a informació pública, incompleixen el marc legal que els regula. Aquest document, encarregat per l'Ajuntament de Forallac (que defensa el traçat nord d'aquesta variant), és el que el mateix consistori ha presentat al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), juntament amb l'acord de Ple municipal i un annex complementari que suporta l'elecció de l'alternativa nord.

En termes generals, el dictament de Roca i Junyent denuncia que els autors dels dos estudis encarregats pel PTOP hagin "obviat 4 normes positives" (unes de rang de llei i d'altres de rang de reglament), a banda d'haver desviat l'objecte d'estudi per no haver-se pronunciat de manera "clara", "nítida" i "precisa" sobre quin dels tres traçats proposats per l'Administració consideraven com a "solució més idònia".

Per altra banda, també es posa de manifest "la transgressió de la llei" mitjançant la redacció incompleta dels Estudis Informatiu i d'Impacte Ambiental, ja que aquests no inclouen una anàlisi de les alternatives no viables tècnicament i econòmicament.

Un dels altres punts destacats del document revela que els estudis que varen sortir a concurs i adjudicats per al seu desenvolupament i redacció són diferents d'aquells que han sortit a exposició pública. En el seu moment, es va adjudicar l'Ordre d'Estudi del tram Forallac-Corçà mentre que s'ha portat a exposició pública la Modificació d'aquest Ordre que inclou el tram Forallac-La Pera. L'Ajuntament de Forallac assegura que tot i haver sol·licitat els expedients que demostrin que aquesta modificació s'ha fet seguint el procediment legal (ja que es va fer un cop ja adjudicats els estudis) "no hi ha pogut accedir", motiu pel qual exigeix ara a l'Administració que acrediti el seu compliment legal, ja que si no és així poden considerar-se "nuls de ple dret".

Encara fent referència a l'Ordre d'Estudi, el dictàment fa evident la vulneració del Reglament General de Carreteres en tant que aquest no especifica quina és la previsió del Pla de Carreteres, obligada en aquest reglament quan es tracta de carreteres noves.

Després de detallar el que es considera com a "massiu incompliment de normatives positives" que suposen un "greu incompliment" del marc legal, es conlcou que per tal de subsanar la falta d'un traçat que es retornin els estudis als autors perquè escullin un dels tres traçats i fer una nova exposició pública; es deixi l'elecció al mateix conseller del PTOP (en contraposició a la Constitució, Estatut, Lleis i al Dret) o bé que es parteixi de les valoracions objectives dels estudis "els quals es decanten sense cap mena de dubte per l'opció nord".