Un tren de llarga distància i que circulava a alta velocitat va envestir mortalment la nit de diumenge Cristina J. C., veïna de la localitat de Tordera (Maresme) de 19 anys. L'accident va tenir lloc a l'estació de tren d'Hostalric cap a tres quarts de deu del vespre i va significar la mort immediata de la noia, que estava travessant les vies per una passera de vianants que hi ha a l'estació.

La noia de Tordera, veïna del nucli de Sant Daniel, d'on havia estat pubilla l'any 2007, aquella nit es trobava amb un grup de persones a l'estació, que acabaven d'arribar amb un tren que provenia de Barcelona. En creuar, a causa de la mala visibilitat que hi ha en aquell punt, explicava el regidor de Comunicació, Joan Serras (HC), no va veure venir el tren talgo de la línia Barcelona-París que se la va endur per endavant. A causa del tràgic accident la circulació de trens en sentit França va estar aturada fins a la una de la matinada.

Aquesta no és el primer accident mortal que es registra en aquesta estació de tren.

El gener de 2007, un altre veí de Tordera, de 81 anys, va perdre la vida també quan creuava les vies, en ser atropellat per un tren de llarga distància.

L'Ajuntament d'Hostalric ahir mateix es va posar en contacte amb l'administrador Adif per tal que desencalli l'obertura d'un pas soterrat que ha de permetre als usuaris de Renfe creuar les vies sense perill.

De la seva banda, el Ministeri de Foment va anunciar el juliol l'adjudicació del projecte d'aquest pas subterrani, però com ressaltava ahir Serras, "encara no en sabem res". Per aquest motiu, "hem enviat cartes a Adif per reclamar-ho", va afegir.

El perill que suposa creuar les vies és un fet que han denunciat tots els grups de l'Ajuntament d'Hostalric reiteradament, sense obtenir la resposta que esperaven del Ministeri de Foment.