La Policia Municipal d'Olot iniciarà en breu una acció destinada a denunciar les infraccions de manca d'ús de sistemes de seguretat passiva. L'operació de denúncia vindrà després de la finalització de la campanya informativa en què la policia local ha comprovat que un 16% dels conductors olotins no usen cinturó de seguretat. L'acció informativa ha durat tot el mes d'octubre. En aquest temps els agents policials han fet controls aleatoris per informar de la conveniència de fer ús del cinturó de seguretat. També van fer controls puntuals davant de centres escolars en horari d'entrada i sortida per informar sobre els sistemes de retenció infantil.

La policia ha detectat un 54% per cent d'acompanyants sense cinturó i un 56% d'ocupants dels seients de darrere sense cinturó.

La campanya, segons fons municipals, va sortir de la necessitat de conscienciar els usuaris dels vehicles del fet que l'ús dels sistemes de seguretat passiva redueix significativament les conseqüències lesives dels accidents de trànsit.

L'Ajuntament ha facilitat estadístiques de la DGT en relació a les dades sobre accidentalitat urbana de l'any passat. La informació indica que dels ocupants majors de 12 anys que van morir en acident de trànsit, el 79,1% no duien el cinturó de seguretat. L'anàlisi confirma que l'ús dels sistemes de retenció infantil disminueix el nombre de víctimes menors de 13 anys. L'informe de l'Ajuntament assegura que tot i l'existència d'accidents i de conductes preventives es poden adquirir conductes orientades a reduir les conseqüències dels accidents. De les dades extretes de la campanya es detecta un alt compliment dels conductors olotins, si bé, segons l'Ajuntament, podria ser millor.