La campanya que va començar fa dues setmanes de forma informativa contra els sorolls excessius dels vehicles a Banyoles ha tingut com a conseqüència aquest cap de setmana les primeres multes: en els últims quinze dies s'han fet quinze controls, dels quals tres han acabat en sanció, segons informava ahir l'emissora Ràdio ?Banyoles. En els últims mesos, les queixes dels veïns pel soroll que els vehicles emeten a la ciutat han motivat que s'intensifiqui el control policial.

Les multes que posa l'Ajuntament de Banyoles poden arribar a un màxim de 90 euros, encara que si s'arregla el problema de soroll abans de deu dies la sanció es redueix a la meitat. El regidor de Seguretat de la capital del Pla de l'Estany, Lluís Costabella, va advertir ahir en declaracions a l'emissora que a partir d'ara, i després de la campanya informativa, els agents de la policia local ja no seran permissius sinó que ja posaran directament les sancions.

La majoria de casos per excés de soroll no són, al contrari del que podria semblar, per manipulacions dels tubs d'escapament, sinó per la seva pèrdua d'eficiència. Segons Costabella, per aquest motiu és necessari revisar els tubs periòdicament. Altres qüestions, com la ubicació de les matrícules o la manca de retrovisors, també poden ser motiu de sanció.