El Servei de Costes de l'Estat ha tret a exposició pública el projecte de restauració de la urbanització de la Pletera, a l'Estartit. Aquesta restauració és ambiental dels ecosistemes que hi ha i que comportarà la destrucció de l'actual passeig, que es va construir l'any 1986 però es va quedar fora de l'espai urbanitzat d'aquest nucli que es troba a mig quilòmetre de la Gola del Ter. El cost de rehabilitació de l'espai és d'uns dos milions d'euros i el projecte estarà en exposició pública a partir d'avui i pel període de 20 dies hàbils. El document es pot consultar a la seu del Servei provincial de Costes a la ciutat de Girona.

Els terrenys que fa dues dècades s'havien de convertir en una urbanització van ser requalificats per l'Ajuntament per protegir aquest espai. Un fet que no va agradar als propietaris, que van veure com les seves possibilitats immobiliàries se n'anaven en orris. Així, va començar una batalla judicial entre els propietaris i l'Ajuntament, que de moment s'ha saldat amb victòries municipals que, alhora, s'ha estalviat una gran quantitat de milions d'euros que reclamaven a l'administració local.

Aquesta és una de les actuacions que té projectades Costes de l'Estat a l'Estartit. L'altre és la construcció d'un nou passeig marítim entre la platja petita i l'edifici del servei de rescat i la tercera és la consolidació de la muntanya que hi ha la passeig del Molinet.