Una quarantena de veïns de Pontós, Garrigàs, Borrassà i Vilademuls hauran de cedir temporalment part dels seus camps mentre durin les obres de desviament de la carretera N-II perquè hi pugui passar el TAV. Adif ha citat entre entre ahir i avui els veïns de la zona perquè, a canvi d'una compensació econòmica, permetin a l'empresa abocar runa i terra durant les obres.

D'altra banda, representants del Ministeri de Foment van visitar ahir els camps de dos veïns de Garrigàs que hauran de cedir uns metres dels seus terrenys ubicats al costat de la carretera, ja que en aquest municipi, la N-II s'haurà d'elevar set metres.

Segons el projecte, la carretera N-II es desviarà cap a l'est i al seu pas pel municipi de Garrigàs s'haurà d'elevar fins a set metres, per tal que hi pugui passar el TAV. En aquest sentit, es modificarà el tram de prop de 7,20 quilòmetres de la carretera entre el camí vell de Pontós i el viaducte amb el qual l'AP-7 travessa la carretera. A banda d'aquesta estructura, el projecte preveu la construcció de fins a sis viaductes. Aquesta situació ha propiciat que novament una quarantena de veïns dels municipis afectats, amb terrenys a tocar de la carretera, hagin estat citats perquè cedeixin temporalment una part dels seus camps a Adif perquè hi aboquin la runa i la terra. Foment haurà de tornar els terrenys nets un cop acabin les obres.