L'empresa familiar, reconeguda en la tradició pessebrista catalana, ha posat al mercat aquest dimecres un dels nous caganers que es difondran per la campanya de Nadal. La resta de novetats es donaran a conèixer properament. La família ha decidit realitzar aquesta peça després de comprovar al seu portal web que l'encara president dels EUA, George Bush, és el número 1 en vendes.

Una de les responsables de l'empresa familiar, Bàrbara Martínez, ha destacat que van decidir convertir en caganer el futur president dels Estats Units després de veure que, a través de la pàgina web,(www.caganer.com) el caganer de l'actual president George Bush és el número 1 en vendes. En aquest sentit, Bàrbara Martínez ha explicat que 'des que Barack Obama va ser escollit candidat pels demòcrates hem estat pendents de les possibilitats que fos elegit President'.

La família Alós-Pla va elaborar llavors el motlle de guix de la figura del caganer de Barack Obama i, fa unes tres setmanes, amb totes les enquestes assenyalant-lo com a possible guanyador, van iniciar la producció de la nova figura.

L'empresa de la família Alós-Pla és reconeguda pels seus caganers populars i anualment crea caganers de personatges famosos. Així, en els darrers anys, ha dissenyat caganers de polítics com els expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall; del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero; i del líder del Partit Popular, Mariano Rajoy. També tenen el seu caganer el Rei Joan Carles I, el Papa Benet XVI i els periodistes Antoni Bassas i Andreu Buenafuente. També han passat pel seu sedàs esportistes com els futbolistes Leo Messi, Ronaldinho, Eto´o o Puyol, el jugador de bàsquet Pau Gasol o artistes com Salvador Dalí.

També tenen el seu caganer polítics com els consellers de Justícia i Interior de la Generalitat, Montserrat Tura i Joan Saura, respectivament; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president de França, Nicolàs Sarkosy.