Aquest punt es troba en un procés d'esmenes al Congrés i per tant encara no s'ha resolt. Tot i això, la consellera ha assegurat que, amb els pressupostos del 2009 de la Generalitat, es garantiran totes les prestacions de les persones que ho han sol·licitat i la mateixa aplicació de la Llei de la dependència. Ara falta, però, que l'estat espanyol 'garanteixi la seva part', ha dit.

La consellera ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb els alcaldes de la comarca de la Selva. Durant la trobada, s'ha parlat de la nova Llei de serveis socials i l'aplicació de la de les persones en situació de dependència. Capdevila ha explicat que la 'complicitat' amb les administracions locals és 'molt alta' ja que les necessitats socials han canviat.

Fins ara, les famílies assumien la cura de les persones amb dependència però amb la incorporació de la dona al món laboral, les estructures familiars ja no poden oferir una atenció adequada a totes les persones i per tant cal un paper més actiu per part del món local. Segons dades del departament, el 73% de les persones valorades demanen poder continuar residint i ser ateses als seus domicilis.