L'empresa del Ministeri de Foment, Adif, ha iniciat la construcció del viaducte sobre el rec Can Gibert de la línia d'alta velocitat situat entre els dos termes municipals de Fornells de la Selva i Aiguaviva. Els treballs, segons ha informat Adif, ha començat per la cimentació profunda dels pilars que aguantaran l'estructura. Aquest viaducte té una longitud de 340 metres i és el més llarg dels quatre que es construiran en el tram de Riudellots al carrer Joan Torró de Girona de la línia del tren d'alta velocitat de Barcelona a la frontera francesa.

L'estructura del viaducte serà de formigó pretensat amb un ample de la caixa de 14 metres. L'estructura consta de de nou voltes d'entre 30 i 40 metres de distància entre els pilars, que tindran una alçada entre els 7,60 i els 10,40 metres.

D'altra banda, el mateix tram de la línia del TAV, Adif segueix amb la construcció dels viaductes sobre l'autopista AP-7 i el que salva la carrertera N-156. Aquests dos viaductes tenen unes longituds de 106 i 100 metres, respectivament.

El tram de Riudellots al carrer Joan Torró té una longitud de 8,02 quilòmetres i passa pels termes municipals de Riudellots, Vilobí d'Onyar, Aiguaviva, Fornells i Girona. Les obres de construcció de la plataforma en aquest tram van ser adjudicades per un import de 74.513.280,43 euros.

La construcció d'aquesta línia està cofinançada pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.