La crisi econòmica s'estén cap a tots els sectors, però un dels més perjudicats des del primer moment n'ha estat el de la construcció i de rebot, el món immobiliari. Un fet que ho demostra, per ?exemple, és que Arbúcies ha duplicat el nombre de pisos buits en dos anys. Actualment n'hi ha prop de 200. L'Ajuntament ho considera un luxe i per aquest motiu ha proposat als promotors que incloguin les seves promocions a la borsa d'habitatge municipal. Almenys, aquells pisos que tinguin sortida i es puguin llogar a un preu raonable.

Aquesta iniciativa no consisteix simplement en una borsa d'habitatge "sense més", ja que també té en compte un servei d'intermediació entre propietari i llogater que, entre altres coses, es fa càrrec durant tres mesos dels impagaments dels llogaters. Això dóna una garantia de cobrar als promotors.

Garantia per al promotor

L'alcalde d'Arbúcies, Roger Zamorano (ERC), va explicar ahir a la Cadena SER la importància que tindria pel municipi que ara que hi ha 200 pisos buits, aquests entressin a formar part de la borsa d'habitatge.

Zamorano va destacar que aquesta xifra "s'ha duplicat en els darrers anys" i va voler remarcar que "aquesta borsa important que hi ha, necessita col·locar-se". El servei d'intermediació ha gestionat, en els darrers quatre anys, una seixantena de pisos. En aquest temps, els principals problemes amb què s'han trobat han estat els impagaments dels lloguers i alguns desperfectes als immobles.

El servei d'intermediació amb què compta el municipi d'Arbúcies també s'està aplicant a altres pobles de la demarcació de Girona, com Lloret de Mar i Girona ciutat. L'últim municipi a afegir-se a aquesta iniciativa va ser Sant Hilari Sacalm, el passat mes d'octubre. L'objectiu d'aquest servei, en tots els pobles on s'aplica, és oferir la possiblitat de compaginar les possibilitats econòmiques dels col·lectius més desafavorits i els preus dels habitatges.

A més, els ajuntaments d'Arbúcies i Sant Hilari, estan treballant per crear una borsa d'habitatge conjunta. De moment, els pisos de lloguer captats a Sant Hilari s'incorporen a la Borsa de Mediació de Lloguer Social d'Arbúcies.