Santa Coloma de Farners comença a celebrar aquest dijous, i s'allargarà fins diumenge, la 27 edició de la Fira de la Ratafia, una cita "molt consolidada" a la comarca, ressalta el regidor de Festes, Josep Lluís Pérez (CiU), i que té com a ingredient especial, tot i que ja fa algun any que es fa, l'agermanament de licors, enguany amb l'aiguardent gallec

Galícia aportarà el seu conegut aiguardent i, a més, les seves tradicions com ara bandes de gaiters, balls tradicionals gallecs i gastronomia gallega amb vins i formatges, entre altres; a més del licor aiguardent. Un licor d'herbes, com la ratafia, que dóna a conèixer la cultura gallega arreu del país.

Per altra banda, durant tots els dies de la fira es podran trobar ratafies de tot Catalunya, demostracions de destil·lació d'aiguardent, mercat de productes artesanals, trobada de puntaries, trobada de col·leccionistes de plaques de cava, entre altres.

Per altra banda, divendres a la nit es donaran a conèixer els premitats del 27è Concurs de la Ratafia, enguany amb rècord de participants, 160, durant el sopar a la Vela de la Ratafia.

Una de les altres novetats d'enguany són les "escales perfumades", una instal·lació floral que es podrà visitar a les escales de l'església parroquial i que està formada per les herbes remeieres que serveixen per fer la ratafia.