L'alcalde de les Planes, Josep Soler (Independents per les Planes -PSC) , s'ha desdit de participar en un cara a cara televisiu amb el cap de l'oposició, Eduard Llorà (CiU). El programa havia de debatre el tema de l'estudi econòmic que l'Ajuntament va encarregar a l'empresa Faura-Casas i que va aprovar en el plenari del 26 de setembre.

Soler va explicar que no anava al debat per no provocar crispació al poble. Segons ell, l'estudi econòmic està a l'Ajuntament a disposició de qui el vulgui veure.

El protaveu de l'oposició de CiU, Eduard Llorà, va indicar ahir que el col·loqui havia de tractar les causes per les quals ell va demanar la dimissió de l'alcalde en el penúltim ple per considerar que l'Estudi Econòmic era injustificat i perquè, segons ell, l'alcalde havia difamat el nom dels membres de l'antic Ajuntament manat per CiU. Llorà considera que l'alcalde havia d'haver pensat en la crispació quan va fer declaracions molt dures al novembre del 2007 contra l'anterior ajuntament. Per al cap de l'oposició ara és el moment d'aclarir les coses i de debatre-les perquè, segons ell, el mal ja està fet. Llorà va explicar que el cap comarcal del PSC a la Garrotxa, Albert Bramon, havia trucat al seu homònim convergent, Miquel Calm, per tal d'evitar el col·loqui. Llorà va considerar el fet com una interferència a la política municipal. El portaveu de l'oposició va anunciar que amb l'entrevista que es retransmetrà per Televisió Olot demà a 2/4 de 3 de la tarda i a 2/4 de 9 del vespre es dóna per satisfet. "No demanarem la dimissió de l'alcalde cada dia: hi ha un límit que pot afectar la convivència", va dir Llorà. Per la seva part, el presentador del programa Pros i Contres de TV Olot, Albert Brossa, va indicar que Soler en un principi li havia confirmat la seva assistència al debat però que hores abans de la gravació li havia comunicat que no hi assistiria. Brossa va explicar que com que no tenia temps de fer canvis al programa faria una entrevista al cap de l'oposició.