La recessió econòmica va afectant de mica en mica moltes arques. Malgrat tot, des de la Fundació Oncolliga (la Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer a les comarques de Girona) recorden a empreses i ciutadans que els malalts no hi entenen, de recessions. "No volem notar la crisi", ha afirmat la responsable de patrocini i mecenatge de l'entitat, Montserrat Prats, que ha agraït les aportacions de tot tipus que moltes empreses segueixen fent a Oncolliga, però que ha afegit que les diverses delegacions que l'entitat té a la demarcació estan notant en els últims mesos l'actual situació de recessió. "No estem espantats, però sí alerta", ha indicat Prats, que ha afegit que la fundació privada té l'objectiu de seguir ampliant els seus serveis i de no retallar les prestacions que ja ofereix als malalts de càncer i els seus familiars.

En un any l'entitat ha passat d'oferir el servei de drenatge limfàtic a 28 dones que han patit càncer de mama a tractar-ne 96. I aquest 2008 ja s'han superat les 1.072 donacions que l'any passat es van fer de material d'ajuda domiciliària -cadires de rodes, baranes, crosses i cadires de bany entre d'altres-, explica Prats. El pressupost d'Oncolliga ronda el mig milió d'euros i s'espera que, com els serveis que la fundació ofereix, segueixi creixent. Però les delegacions que l'entitat té a tot el territori gironí estan notant menys facilitats per, en alguns casos, obtenir ajudes de les empreses. "Dos-cents euros són deu sessions de drenatge limfàtic, i les aportacions de material sobrant ens poden servir per tenir menys despesa", detalla Prats en aquest sentit.

Per tot plegat la Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer a les comarques de Girona insta les empreses a començar a col·laborar o a seguir-ho fent malgrat l'actual situació de recessió. "Esperem no ingressar menys en ajudes de les empreses el 2009, i en global no ens podem permetre ingressar menys", indica la responsable de mecenatge.

De moment, aquest final d'any hi ha preparats tres actes benèfics importants a banda dels que periòdicament organitzen les delegacions de la fundació. El 24 de novembre el Casino de Girona acollirà un sopar preparat pels restaurants que conformen el grup gastronòmic Bons Fogons, entre els quals hi ha El Celler de Can Roca o el Maràngels. Dos dies abans el restaurant La Riera de Sant Martí Vell serà l'escenari del primer sopar-espectacle Tango Nit. I el Golf d'Aro acollirà el 29 un campionat.