La regidoria de Medi Ambient i Veïnats de Cassà de la Selva passarà en els propers dies a ser responsabilitat del regidor David Vila (ERC), que l'assumirà en substitució de la també republicana Helga Nuell, qui seguirà ocupant-se de les altres dues carteres que fins ara gestionava: Promoció Econòmica i Serveis Socials. Així ho ha decidit l'equip de govern, que ho ha materialitzat a través d'un decret d'alcaldia que modifica allò que definia el cartipàs configurat l'abril passat.

Segons ha explicat el mateix Vila, la decisió ha estat presa bàsicament per dos motius: el primer és que ell es fa càrrec, juntament al socialista Miquel Àngel Chamorro, de la cartera d'Urbanisme, i s'ha decidit que un mateix edil gestioni Urbanisme i Medi Ambient perquè són dues regidories molt relacionades. En segon lloc, ha dit Vila, l'equip de govern té la intenció de potenciar les dues carteres que seguirà assumint Nuell. Per exemple, s'ha aconseguit la subvenció per contractar un AODL (agent d'ocupació i desenvolupament local), cosa que compromet al consistori tirar endavant un projecte de promoció econòmica de cara als propers anys.

Al govern des de l'abril

Encapçalat pel també repubicà Carles Casanova, l'equip de govern de Cassà de la Selva es va conformar el 5 d'abril passat després que ERC, PSC i l'Alternativa, fins llavors a l'oposició, es posessin d'acord per tirar endavant una moció de censura contra el fins aleshores govern municipal de CiU liderat per Antoni Baulida. Qüestions que poden canviar la fisonomia del municipi, com ara el nou Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), i projectes que representen una inversió important, com la nova piscina coberta, van ser alguns dels principals punts de discòrdia entre el grup que governava abans i els que ara s'encarreguen de la gestió del consistori cassanenc.