La Facultat de Dret de la Universitat de Girona (UdG) ha organitzat el seminari internacional El procés penal entre Europa i Amèrica: especial consideració a les víctimes menors d'edat, que ha aplegat uns 70 especialistes d'aquest àmbit procedents de diversos països.

El seminari, que va tenir lloc ahir i abans-d'ahir, ha tingut com a principal temàtica la protecció de les víctimes dels delictes, que és una de les grans preocupacions dels legisladors europeus i de la pròpia Unió Europea. Entre les ponències ha destacat La víctima menor d'edat en el procés penal espanyol. La seva irremediable connexió amb la víctima de gènere, prevista per ahir a càrrec de M. Félix Tena, presidenta de la secció 2a de l'Audiència de Cáceres.

El seminari s'ha emmarcat en l'encàrrec que la Comissió Europea ha fet al Grup de Recerca Consolidat Qüestions actuals de Dret Processal, liderat per un grup d'especialistes de la UdG, per al desenvolupament d'un projecte de recerca en què també participen investigadors d'altres països europeus. L'objectiu és redactar un manual de bones pràctiques en matèria de protecció de víctimes en el procés penal, que es redactarà després de diverses trobades amb experts internacionals.