o hi ha pas maneres d'entendre gaire res, el partit de ZP demana rectificacions al PP perquè diuen que en poc temps s'han dedicat a menysprear l'exèrcit, atacar la banca i criticar la monarquia. Llàstima, si no fos pel tema de la memòria històrica que el porten tan malament la majoria, me faria popular. Si m'hi volguessin !!! especialment pels atacs a la banca, pels altres no, perquè la Reina des que es va manifestar a favor de la retirada de les tropes de l'Afganistan, em va caure bé, malgrat les dictadures a Grècia del seu pare. I amb l' exalcalde de Roses passa igual, també s'ha girat la truita i ha assolit proclamar-se més ecologista que els verds, defensor del no-creixement urbanístic, demana a Salvem que es manifesti i també a altres institucions, que han de preservar el desenvolupament de la Costa Brava, i les posa en alerta.

La pregunta és si hi ha algú que tingui un pla B de salvament. Perquè l'esclat de la bombolla urbanística és qualque cosa més que transitòria ja que, fins ara, tota aquella moguda especulativa permetia compensar el dèficit comercial que tenim amb la resta de països de l'entorn. Venem poc i comprem molt perquè no tenim una indústria competitiva, només ens cal veure el nostre entorn per comprovar on és la nostra tecnologia punta, les Zodiacs s'escorren i la INDO també abandona l'Empordà. Les grans lluites de l'Armangué contra les seves oposicions, per a fer-nos créixer, afecten els serveis i les presons. Estacions de tren, platges de vies i centres intermodals, àrees de servei per a camions i camioners: des de Garrigàs fins a Molins i després, què? Després... la Reina, parlarem de la Reina i de la seva opinió dogmàtica sobre el matrimoni gai, i oblidarem que fins fa quatre dies la Llei de "vagos i maleantes" d'un règim que encara no s'ha oficialment condemnat i que sí que els condemnava a penes de presó. Dimecres vinent presenten al Consell Comarcal un estudi relacionat amb "LA REPRESSIÓ, EL SILENCI, MEMÒRIA I SALUT MENTAL".

L'objectiu d'aquest estudi és estudiar els efectes que la guerra del 36, el franquisme, el postfranquisme i la transició varen causar en els qui ho varen patir i/o en el conjunt de la població de Catalunya, a nivell de salut físic i mental. El trobo curt: jo si hagués de ser ponent en el saló d'actes del carrer Nou, hi afegiria, (en honor de Passolini que tenia un amant que es deia Ninetto) les altres guerres anteriors: des del foc de Castelló a la guerra del francès passant per les creuades de l'edat mitjana: Call del carrer Magre inclòs , que de nits els tancàvem amb reixes i panys i forrellats,... on ara hi ha bars i restaurants turístics que estan en crisi invisible.

La recaptació dels impostos tan directes com indirectes ha baixat més d'un 10%. La crisi econòmica està afectant amb molta intensitat l'economia productiva de béns i serveis. L'impacte en l'ocupació comença a ser molt important i tot apunta que pot empitjorar en els pròxims mesos. De moment, un nombre important d'empreses de la nostra comarca estan rescindint els contractes temporals que, ara com ara, és la via més significativa de pèrdua de llocs de treball. Els psicoanalistes de qui parlàvem abans lluiten contra l'oblit, o contra la negació i la tergiversació del passat i del present: TRAUMA I TRANSMISSIÓ. En el cas de la crisi no sabem qui és el desequilibrat mental, dit sense ànim d'ofendre, ans amb vocació de definir: aquell qui s'esforça a mantenir un equilibri mental impossible fent veure que no passa res: la identitat vençuda contra l'esquizofrènia triomfant!! És a dir: els qui varen abandonar Marx seduïts per cants de sirena, ecos que venien des de les roques on la nau capitalista s'està estavellant ara tenen la temptació d'abandonar Freud.

O bé tindran el coratge de recomençar llançant antics fantasmes i tambors, com ha fet en Pere Montalbán? Qui està més boig en la polèmica de Roses? Els verds? Pàramo? O la majoria abstreta en l'estat del benestar i l'Europa social que ja només és un record i un funeral inacabat, com aquells funestos criteris de Maastrich que varen provocar el trencament entre Iniciativa i Esquerra Unida a l'Alt Empordà i en altres països i nacions? Ben aviat assistirem a vagues cegues contra l'evaporació del WELFARE STATE. La gent que viu encara en el segle XX , els qui compten en pessetes, moneda que ja no es pot devaluar per a permetre que les creperies del carrer de Sant Elm siguin competitives amb Europa, aquesta gent, o sigui, tots, no tenim un pla B ajustat a la realitat objectiva, el trauma és tan gran que ens impedeix veure el tsunami: reestructuració financera amb intervenció de l'Estat a costa del contribuent, que ja el veig, pujant pel camí de l'aigua, "Ve a abeurar-se a la font del Parc com ans solia, mes no amb el ferm posat d'altres vegades" amb la carmanyola a portar el dinar als malalts de l'hospital. La història poc que s'ha acabat, tornem a tenir un incert futur i encara no hem curat el nostre passat. Els qui van patir la repressió i el conjunt de la població de Catalunya, és a dir, tothom, topant de cap en una i altra consulta popular, avançant d'esmena per l'avinguda de l'estació, votant les lleis contra les que després lluita, sabent que no hi ha res a fer... Ens ve la vaga de la LEC, és cega.