El passat 1 de febrer, un divendres, el president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, inauguraven el desdoblament de la carretera C-31 en el tram entre Palamós i Palafrugell. Aleshores, el director general de Carreteres, Jordia Follia, va informar que els treballs havien finalitzat i només quedava alguna actuació secundària com l'enjardinament. Un parell de setmanes abans s'havien obert definitivament els quatre carrils del tram. Ara, deu mesos després de finalitzar les obres, l'Ajuntament de Palamós ha iniciat el tràmit perquè es desmantelli la planta de fer ciment que l'empresa adjudicatària de l'obra va instal·lar a peu de carretera a l'entrada nord d'aquest municipi. L'Ajuntament sosté que l'activitat tenia una llicència provisional lligada a l'execució de l'autovia, per la qual cosa, un cop s'ha construït la nova via, hauria de desaparèixer.

En el darrer ple municipal, l'Ajuntament va aprovar l'expedient de restauració urbanística d'aquest espai ocupat per la cimentera. El document, segons fonts municipals, es tramitarà al propietari dels terrenys a qui l'adjudicatària de l'obra, l'empresa Copcisa, va llogar-ne l'ocupació. L'objectiu de la planta no era cap altre que tenir una planta de ciment a propo d'una obra que en requeria en grans quantitats.

L'Ajuntament de Palamós entén que la planta i els pilons de terra que hi ha al seu entorn afecten negativament a la imatge de la població.

L'equip de govern, però, va haver d'escoltar la crítica del grup de l'Entensa, a l'oposició, que li va recordar que a finals de l'any passat ja va advertir que s'havia de controlar la cimentera, segons ha explicat el regidor Èrik Solés. Solés ha explicat que en document del projecte de desdoblament ja es preveia la presència d'aquesta instal·lació, però amb caràcter provisional fins que s'acabés l'obra. Un fet que de moment no s'ha complert. Alhora, Solés lamenta que l'equip de govern hagi tardat deu mesos en tirar endavant l'expedient urbanístic.

El regidor de l'Entesa ha afegit que no ha vist que la instal·lació estigui en funcionament i ha comentat que si ja va advertir del fet que la cimentera era provisional "és perquè a l'altre costat de carretera ja n'hi ha una que s'hi va quedar quan es va fer l'entrada a Palamós". I tem que es vulgui aprofitar aquesta instal·lació en terrenys de Palamós pel desdoblament fins a Platja d'Aro.