La Comissió de Política Territorial del Parlament va arribar ahir a l'acord d'instar el Govern a negociar "d'immediat" la transferència a la Generalitat de la gestió dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell, tot procedint a la seva desclassificació com a aeroports d'interès general i garantint el finançament de les inversions compromeses. La iniciativa, que va sorgir de CiU el passat mes de juny, va comptar amb el suport del PSC, ERC i ICV i els vots en contra del PP i Ciutadans.

El diputat de CiU Carles Pellicer va celebrar l'acord assolit, en considerar que "respon a la demanda social de participació de les institucions civils i polítiques catalanes en la gestió dels seus aeroports comercials, a efectes de dinamitzar-los des d'una perspectiva de competitivitat del país".

Menys content es va mostrar el també diputat convergent Eudald Casadesús, quan el tripartit va rebutjar una proposta de CiU instant el Govern a fer un estudi sobre l'encariment del combustible en les companyies aèries de l'aeroport gironí i en el sector turístic de la demarcació. Per a Casadesús, el Govern ha rebutjat "un cop més" a la voluntat de la federació de "trobar fórmules que permetin mantenir el volum d'activitat de l'aeroport de Girona en benefici del sector turístic de la demarcació".

La proposta s'havia presentat tenint en compte l'evolució a l'alça del preu del petroli en l'últim any, fet que, segons la IATA, associació que agrupa el 94% de les companyies aèries, ha col·locat el sector aeri en una situació complicada. Davant les possibles repercussions que això pot tenir especialment en les companyies de vols de baix cost i, en conseqüència, sobre l'activitat de l'aeroport de Girona, CiU proposava que el Parlament instés el Govern a fer un estudi que servís per tenir dades concretes sobre aquesta possible afectació. Casadesús considerava que "aquesta informació és necessària per poder adoptar les mesures que corresponguin, perquè l'activitat econòmica de les comarques gironines, a través del sector turístic, en sortiria especialment perjudicada". Per aquest motiu, lamenta que la proposta s'hagi rebutjat sense haver rebut cap mena de dada.