La plataforma ecologista Salvem l'Empordà va organitzar dimarts al vespre al Cercle Esport una conferència informativa sobre el Pla director urbanístic del sistema urbà de Figueres, en la qual també es van tractar el futur ferroviari a la ciutat així com el centre logístic previst al Far-Vilamalla. Des de l'entitat es van mostrar molt crítics amb la gestió de l'alcalde, Santi Vila, pel que fa al tren a la ciutat.

En aquest sentit, el membre de Salvem Lluís Benejam va afirmar que "Vila allargava el període de recollida de firmes mentre d'esquena pactava el Pla Director".

Un pla que tots els assistents a l'acte van coincidir a afirmar que gira entorn de la nova estació projectada a Vilafant. A banda de l'entitat ecologista, també hi eren presents el regidor d'ERC, Francesc Canet; el regidor popular, Diego Borrego; el portaveu de la plataforma Defensem el Tren, Pep Gou; la portaveu de Salvem, Montse Pascual, i el president de Comerç Figueres, Jordi Rotllan.

Malgrat que la xerrada formava part del cicle que ha organitzat l'entitat per diversos pobles amb l'objectiu d'informar sobre les al·legacions al pla, la jornada va estar clarament marcada pel "desenllaç" sobre les dues estacions a la ciutat, juntament amb les crítiques a l'alcalde i a la resta de l'equip de govern.

En aquest sentit, Rotllan va afirmar que "els arguments que s'han fet servir per desestimar l'estació del centre són perversos i demagògics. En política no hi ha res impossible ni tampoc inevitable".