El Servei Territorial d'Urbanisme de Girona va donar potestat ahir a Riudellots de la Selva per regular l'obertura de nous prostíbuls al municipi. El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va manifestar que han decidit aprovar-ho perquè "la modificació de la normativa urbanística ens ha semblat bé".

L'alcaldessa del municipi, Montserrat Roura, ja havia anunciat en la sessió plenària del mes de setembre que "l'Ajuntament apostava per no tenir locals d'aquest tipus al municipi". Riudellots, però, ja té un prostíbul que es manté obert tot i no tenir la llicència necessària per exercir aquesta activitat. El local, que en els seus inicis era una sala de festes, està situat a la carretera de l'aeroport. Respecte a aquest cas, Solà va argumentar que l'Ajuntament els ha facilitat una proposta per regular els usos dels locals de pública concurrència on s'exerceix la prostitució on es defineix amb claredat què és el que s'hi fa, i què volen prohibir.

Pla d'ordenació urbanístic de vilamalla. Així matei, Urbanisme de Girona va donar el seu vistiplau al nou pla urbanístic de Vilamalla. El pla s'ha tramitat compassat amb el Pla Director de Figueres, "ja que és un dels polígoms industrials més importants de la zona de Figueres", va manifestar Solà. El nou pla urbanístic del municipi preveu 91 hectàrees de superfície industrial i 23 de residencial. D'aquesta manera, Vilamalla es convertirà en una zona industrial "potent" i que gaudirà "de grans parcel·les industrials dels sectors estratègics de Girona". D'aquesta manera, Fridasa, que es troba ubicada a la Marca de l'Ham de Figueres i Frigorífics del Ter de Salt faran una gran inversió conjunta per establir-se a la nova zona industrial. D'altra banda, Solà va explicar respecte al nou Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal de Vilamalla que preveu unir el tram ferroviari de Girona amb la frontera amb França adequant el vial ferroviari a l'ample internacional. Una actuació que permetrà la circulació mentre finalitzen les obres del TAV.

central tèrmica a bescanó. Un altre dels punts de l'ordre del dia aprovats durant la sessió mensual celebrada ahir va ser la ubicació d'una central tèrmica de cicle combinat. "Un projecte d'interès supramunicipal", va manifestar el director general d'Urbanisme. L'edifici albergarà dues turbines. Una de gas i una altra de ?vapor que generaran 300 megawatts. Segons va declarar Solà aquesta és una central de "poca contaminació". S'alimentarà de gas a través d'una conducció de vuit quilòmetres i evacuarà a través d'una subestació que ha de construir Endesa. El projecte, que va ser aprovat ahir, comptava també amb un estudi d'impacte paisatgístic que ha realitzat la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aeròdrom de viladamat. Els Serveis Territorials d'Urbanisme de Girona van decidir tirar enrere una proposta urbanística per l'aeròdrom de Viladamat. El motiu, segons va exposar Solà, és que hi havia prevista una edificabilitat de 6.000 metres de sostre per ubicar-hi un hangar. Des del Servei Territorial d'Urbanisme es va considerar que la xifra de metres quadrats s'havia de reduir. "Han d'estar integrats amb el paisatge i si, com és el cas, tenen una longitud molt important s'ha de partir o fragmentar en diferents parts", va exposar Solà.

parc del montseny. Urbanisme també va aprovar el pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc del ?Mont?seny. Un pla que neix com a resposta a la demanda dels municipis del parc d'actualitzar un planejament urbanístic en vigor des de fa trenta anys i que està impulsat per la Diputació de Girona i de Barcelona. Els objectius generals del Pla són garantir la protecció, consolidació, foment i millora dels valors naturals, paisatgístics i culturals i introduir el concepte de connectivitat amb els espais naturals veïns.