El CEIP Joaquim Gifre de Garriguella té 89 alumnes aquest curs, distribuïts en tres grups d'educació infantil i tres més de primària. Per primera vegada alguns grups tindran cura d'un hort i també s'ha incorporat l'anglès a les aules. L'escola s'està ampliant amb noves aules i una biblioteca.

L'Ajuntament de Roses instal·larà a la plaça Sant Pere un dipòsit amb capacitat per a 350.000 litres per recollir l'aigua de pluja del nucli antic que es reutilitzarà per serveis com la neteja de carrers o el reg de jardins. Per evitar inundacions l'aigua sobrant es canalitzarà fins al mar a través d'una nova estació de bombeig. L'alcaldessa (PSC), Magda Casamitjana, remarca que la comarca encara pateix restriccions per la sequera i aquesta és una mesura més per a l'estalvi d'aigua.

El dipòsit de 350 metres cúbics es col·locarà a la plaça Sant Pere perquè està situada just a la confluència de diversos carrers del nucli antic. La ubicació al costat de l'avinguda de Rhode, centrada entre les dues rieres del nucli -riera Ginjolers i de la Cuana-, fa que aquest punt resulti idoni per a la retenció d'aigües pluvials, segons la valoració municipal. El projecte es complementarà amb una altra instal·lació que reforçarà l'actual canalització d'aigües pluvials a la Gran Via Pau Casals, evitant que discorrin per l'entramat urbà del nucli de la població. Així, l'aigua captada es conduirà amb la nova estació de bombeig cap a les dues rieres per a la seva evacuació al mar. L'alcadessa ha remarcat la importància de les dues funcions. Respecte l'ús d'aquesta aigua, ha explicat que amb l'acumulada es "permetrà regar, en temes de jardineria, però també per utilitzar qualsevol moment l'aigua per netejar carrers, etc. i no haver d'utilitzar aigua potable". Això suposarà un estalvi que valoren molt positivament. En aquest sentit, Casamitjana vol deixar constància que "continuem amb la preocupació que estem en excepcionalitat a l'Alt Empordà i des de l'Ajuntament fem tot el que podem per l'estalvi d'aigua". Pel que fa a la segona funció, Casamitjana ha assenyalat que actualment quan plou sol acumular-se l'aigua o causar petites inundacions que ara es resoldran millorant la vialitat per peatons i vehicles.

Les dues instal.lacions costaran 990.000 euros. Els projectes s'han presentat al Pla d'Inversions del Cicle de l'Aigua del Consorci de la Costa Brava i una part del projecte rebrà una subvenció del Pla de Barris.