El trasllat d'un detingut que presentava una severa afecció pulmonar ha generat un conflicte policial a Girona. L'home està afectat per una tubercolosi molt contagiosa i els Mossos es van negar a posar-lo dins d'un dels seus cotxes per portar-lo a declarar davant el jutge. No era un viatge curt sinó que l'havien de traslladar fins a Madrid, a l'Audiència Nacional.

Segons que informava ahir la Cadena Ser, fonts judicials havien confirmat que que els Mossos d'Esquadra no van voler traslladar de Girona a Madrid un detingut que presentava un quadre de tuberculosi contagiosa. Finalment ho va fer la Guàrdia Civil de Girona amb una furgoneta i no amb una ambulància com és preceptiu en aquest casos. L'entrada en acció de la Guàrdia Civil va possibilitar que l'home declarés en el despatx del magistrat Ismael Moreno, i va crear una situació estrambòtica.

El cas és que el mateix Ismael Moreno, el fiscal, els agents de policia, la secretaria judicial i tots els funcionaris van haver de posar-se la mascareta clínica perquè el pres, d'un metre i noranta centímetres d'alt i més de 100 quilos de pes, patia tuberculosi pulmonar.

Els Mossos de Girona l'haurien detingut dimecres perquè tenia una ordre de recerca i captura internacional i, llavors, va ser traslladat a Madrid. Va declarar a l'Audiència Nacional per un delicte de falsificació de document públic al seu país, a Romania. El detingut també portava mascareta i un mocador, encara que segons fonts forenses, no hi havia cap contraindicació mèdica (no tenia febre) que li impedís declarar. De fet està donat d'alta hospitalària.