La Policia Municipal d'Olot va detectar el que portava intenció de convertir-se en un frau amb bitllets falsos en botigues del municipi. Els agents van indentificar tres nois que, presumptament, passaven bitllets de 50 euros falsos als comerços del Barri Vell. Es desconeix quina quantitat de bitllets van ser capaços de col·locar abans que la policia els enxampés però quan els agents els van interceptar encara duien un bon grapat de papers al damunt.

Segons que va explicar el cap de la Policia Municipal, Ignasi López, dos comerços del municipi van contactar amb la policia per avisar, fa uns quants dies, que havien detectat la presència d'un grup de joves que intentaven pagar amb el que, aparentment, semblaven bitllets falsificats de 50 euros.

Segons el cap de la policia, un cop els agents van ser coneixedors d'aquesta informació van extremar la vigilància per mirar d'enxampar els presumptes estafadors. El policia de proximitat que patrulla continuament pels carrers del centre de la capital garrotxina (i que moltes vegades és el primer a copsar de primera mà les preocupacions de comerciants i ciutadans) va detectar tres joves que remenaven bitllets de manera sospitosa.

L'agent els va identificar i va ser llavors quan va descobrir que un d'ells tenia antecedents de falsificació. Els va agafar totes les dades i va informar el cap de la comissaria . Precisament Ignasi López revelava que no van detenir els joves perquè la falsicació de moneda no és constituiva de delicte fins als 400 euros.

De la mateixa manera, tampoc es podia demostrar que pel fet de tenir un bitllet fals fossin els autors de la resta de falsificacions. López va explicar que es tracta de còpies fetes a través d'escàner per ordinador i que es detecten amb el simple tacte.