Els empleats de l'hotel Selva Mar de Lloret van fer ahir unes hores de vaga perquè no havien cobrat. De fet, el pagament només s'endarreria un dia -el Selva Mar paga el dia cinc-, però el fet que la situació es repeteixi mes rere mes irrita els empleats, que han decidit que cada mes, si el dia sis no tenen les nòmines ingressades, no treballaran.

De fet, la vaga va durar només unes hores, reconeix el responsable sindical de CCOO Eladio Alguacil, ja que al llarg del matí tothom va cobrar. Segons l'empresa, però, no va durar "ni 10 minuts perquè tots van cobrar a primera hora", assegura l'administrador Josep Maria Cobo. Un problema informàtic relacionat amb l'entitat bancària que ingressa les nòmines als treballadors hauria causat el retard, explica Cobo, que nega que l'hotel, tot i que té "problemes de liquiditat perquè el moment no és propici", tingui pagaments pendents envers els treballadors.

Tot i això, Cobo admet que els empleats cobren "a vegades el dia quatre o a vegades el set" ja que "a les agències també els costa molt pagar i fins que ells no paguen nosaltres tampoc podem fer-ho".

No és la primera vegada que el Selva Mar és víctima de conflictes econòmics. Ara fa un any, la Seguretat Social els reclamava un deute de més de mig milió d'euros en concepte d'impagaments de cotitzacions de treballadors. L'hotel, que té uns 20 anys i pertany a una empresa familiar, no està però en perill de fallida ni hi pesa a sobre cap ordre d'embargament, assegura Cobo.