Com a responsable política i davant de la situació econòmica, crec que he de dir alguna cosa. Cada dia sentim o llegim o comentem notícies sobre la crisi que afecta tot el món.

Una crisi que semblava que tothom preveia i alguns predeien. Una crisi que afecta directament les persones del carrer, el veí o l'amic o el conegut. Com a alcaldessa ho visc cada dia: persones que ja no tenen feina o que no arriben a final de mes, gent que tenia projectes i no els pot tirar endavant, l'empresari que no veu sortida immediata o l'emprenedor que necessita més que mai que l'administració més propera l'ajudi. És una crisi de carn i ossos.

Vist i analitzat el moment i esperant els esdeveniments del dia a dia i desitjant que les propostes dels diferents governs recondueixin la situació, no ens podem quedar amb els braços creuats i cal que reaccionem amb el que tenim.

Primer de tot és imprescindible no amagar el cap sota l'ala i ser conscients que hi ha una realitat que no es pot defugir. Les prioritats ara mateix són escoltar la gent, saber què passa a les persones del municipi i buscar una solució o alternativa per poder desengoixar-les. Estic convençuda, jo i molta gent, que ens en sortirem, per tant, que estem dins un túnel però la llum és al final. No sé quan trigarem, però anirem avançant cap a la normalitat, cap a un futur reforçat que traurà un aprenentatge dels errors comesos. Em deien ahir que quan hi ha una crisi o alguna cosa es trenca és el moment per fer canvis, canvis per a millorar totes les situacions, per resituar-se. I per fer-ho, cal una nova mentalitat i noves iniciatives. Recerca i innovació.

Roses té molts punts forts que hem de saber potenciar més i mancances. Penso en els temes de dependència però també en els econòmics o d'innovació, que cal crear i desenvolupar.

Sóc i som conscients del que hi ha i del que ve. Responsables de la gestió del diner públic, que la prioritat són les persones i la tranquil·litat d'oferir els serveis bàsics amb una qualitat excel·lent.

Roses té projectes de present i de futur: l'ARE, el Pla de Barris, l'ampliació de la residència i la Plataforma de Serveis a la Dependència, els primers pisos assistits per a la gent gran i Habitatge protegit per a joves a la UA4, situat el Palau de Congressos, pensat el nou centre cívic de la SUF, la imminent reforma de l'Ajuntament vell, la nova zona esportiva, el tanatori, acabar el passeig marítim, acostar i dotar els barris o urbanitzacions dels serveis necessaris per ser barri, la posada en marxa de la Zona Industrial.

En educació avancem amb la ubicació del Montserrat Vayreda i reforcem la formació per totes les edats, ajudem les famílies amb els llibres i el transport. Hem creat la borsa d'habitatge amb molt bons resultats, reforçat la policia municipal amb 10 policies més i per tant la seguretat, construïm sostenibilitat dia a dia, el patrimoni i la cultura oberta a la societat creix. La recerca i la innovació estan als nostres caps i comencem a creure que serà realitat aviat. Aquests són alguns punts del Pla d'Acció Municipal.

De tot se'n treu una lliçó i cal que en aquest moment aflorin els valors d'austeritat i de solidaritat, el seny i la reflexió i que l'esforç de tots sumi. Que torni el valor de les coses del dia a dia, que les paraules recuperin el seu significat, acostumar-nos a fer les coses més senzilles, amb menys facilitats. Ara és l'hora de l'ànima, del fons de les persones, d'allò més preuat i millor de cadascú. Ara és l'hora de construir entre tots allò que desitgem com a societat, una ciutat forta, lliure, ambiciosa, valenta davant els reptes, solidària i feliç. Sabem que sense la seva història, el seu llegat i les persones que hi han viscut, Roses no seria el que és. Avancem amb tot el nostre bagatge cap a un futur millor.

És el moment de la imaginació i la voluntat de tirar endavant. Estic convençuda que per aquest camí sortirem d'aquest tràngol.