La diòcesi de Girona va tancar els comptes de 2007 amb números vermells. Segons publica el full parroquial d'aquest 9 de novembre, la diòcesi ha acumulat un deute de 51.149,08 euros durant l'any passat. Si bé aquest és el primer any que presenta unes xifres negatives respecte als darrers quatre anys. Per al 2007, la diòcesi tenia un pressupost de 10 milions d'euros.

Durant el 2004 es va obtenir un superàvit de caixa de 56.000 euros, mentre que al 2005 i 2006 el balanç en positiu va ser de 46.000 i 36.000 euros respectivament. La major part de les despeses, un 48%, corresponen a serveis pastorals i assitencials. Un 32% al manteniment d'edificis i el 20% a personal. Pel que fa als ingressos, al full parroquial, especifiquen que el 47% són aportacions dels fidels, un 18% per serveis i subvencions, un 15% per l'assignació tributària, un 7% per lloguer d'immobles, i la resta són de caràcter extraordinari. Destaquen que l'esglèsia té "cura" del patrimoni artístic, del llegat dels segles, de l'assistència social amb parròquies i centres de caritat "on s'atén els més desfavorits".

L'Estat espanyol i la Santa Seu van firmar un acord fa un any pel qual el finançament de l'Església depèn exclusivament dels catòlics. D'aquesta manera ha desaparegut la partida assignada a l'Església en els Pressupostos de l'Estat, i no hi ha excempció de ?l'IVA. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va adreçar una carta als diocesans demanant-los ajuda.

El Fons Comú serveix per ajudar les parròquies que no tenen recursos, per completar la retribució dels capellans (750 euros de sou mensual), pels serveis socials, i pels diferents serveis i delegacions del Bisbat.