El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya preveu invertir l'any vinent a la regió sanitària de Girona un total de 14,4 milions d'euros, cosa que representa un 5,12% de les inversions que la conselleria farà a tot Catalunya, que pugen a 281,4 milions. Les principals partides seran per a les actuacions als hospitals (el de la Garrotxa, el Trueta, el de Figueres i el de Palamós) i en l'àmbit de primària seran els CAP de Figueres i de Roses els equipaments on les aportacions seran més importants.

Així ho va explicar ahir la directora dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Marta Pedrerol, en l'acte de presentació de l'avantprojecte dels pressupostos del departament per a l'exercici 2009. En total, els comptes a la regió sanitària sumen 693.621.891 euros, cosa que representa un increment de l'1,64% respecte als pressupostos d'aquest any.

Pel que fa als diners que Salut es gastarà l'any vinent en l'hospital Trueta, fan referència a la reforma de l'hospital de dia i de l'àrea de reanimació postquirúrgica i, d'altra banda, a la finalització i la materialització del projecte d'instal·lació de mòduls provisionals on s'ubicaran les consultes externes i de l'Institut Català d'Oncologia. Aquests mòduls possibilitaran descongestionar el centre hospitalari i enderrocar-ne el 2010 l'edifici de govern, primer pas en la cadena d'actuacions que han de permetre començar a construir el nou Trueta. L'edificació del nou centre estava prevista per a finals del 2009 o principis de l'any següent, però ara ja és segur que abans del 2010 no es començarà a construir.

Això sí, va dir Pedrerol, "l'actual situació econòmica no aturarà cap dels projectes inclosos al Pla d'equipaments i infraestructures 2004-2012". De moment, i just a la meitat del període, s'ha cobert aproximadament un 22 per cent del pressupost total del pla, que puja a 481 milions d'euros.