L'equip de govern del PSC de l'Escala precisa que la pujada mitjana de les taxes per l'any 2009 és del 4,5%, incloses la de l'entrada per vehicles. L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, va mostrar la seva estranyesa davant les declaracions de CiU on afirmava que la taxa s'apujaria un 504%, ja que "hi ha una evidència que les taxes s'han apujat el 4,5% només en dos o tres casos de blocs d'explotació comercial a partir de deu cotxes es cobra un excés, si d'això se'n fa una categoria, és fer demagògia".

Segons Puig, des de CiU s'ha comès "un error d'apreciació o mala interpretació" i aclareix que "no tenim ganes d'entrar en polèmica amb CiU. De totes maneres, posem que des de CiU hauran de moderar el discurs davant d'una situació de crisi i caldrà que mantinguin la calma".

Puig també va voler insistir que des de l'Ajuntament s'han previst diferents mesures davant la crisi, com la creació d'un fons per a persones que estiguin a l'atur i que no puguin fer front a les taxes. Així mateix, el consistori, encarregarà a empreses constructores de l'Escala que facin diferents treballs com ara la restauració de la teulada del centre de dia.