L'hospital comarcal de Blanes suprimeix durant els caps de setmana, i la mesura potser esdevindrà definitiva, un total de 12 llits perquè es considera que no són necessaris ja que les noves tècniques de cirurgia han reduït el temps d'estada dels pacients a l'hospital. El sindicat d'infermeria SATSE, però, en fa una interpretació que es presta a la polèmica. Segons denuncien, en una circular que la gestió de l'hospital va distribuir durant els mesos d'estiu s'informava que els llits s'anul·laven perquè tenien un índex d'ocupació "inferior al que la direcció del centre considera òptim", i que la mesura seria definitiva a partir de l'any que ve. "L'empresa explica que ha realitzat un estudi de l'índex global d'ocupació de les unitats d'hospitalització i que, valorant l'ocupació global i no en particular per cada unitat, ha decidit que el manteniment d'aquests llits no és rendible", explica el sindicat a través d'un comunicat.

"No es tracta d'un problema de rendibilitat, sinó d'ocupació. Les necessitats han canviat, ara la gent passa menys temps a l'hospital gràcies a les tècniques de cirurgia ambulatòria", explica el director de Planificació i Desenvolupament de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva -l'entitat que gestiona l'hospital blanenc?-, Xavier Conill. "No es tanquen indefinidament, sinó per minimitzar, ja que hi ha menys activitat; avui no hi ha la intenció de tancar-los definitivament, més endavant ja es veuria", matitza el responsable mèdic. L'activitat de cirurgia és mínima els caps de setmana i durant l'estiu, apunta Conill, i per aquest motiu és habitual que en aquestes dates es suprimeixin llits, tot i que assegura que "sempre n'hi ha de disponibles". El SATSE, però, protesta per aquesta mesura i ha enviat cartes a la direcció de l'hospital i a infermeria per defensar la necessitat de mantenir permanentment obertes aquestes places, tot destacant que "la sanitat no pot ser un negoci on només tinguem en compte els costos i beneficis". Mentre aquests llits es tanquen hi ha "d'altres unitats que sovint es veuen desbordades", assegura el sindicat, i reclamen que aquestes places es facin servir per descongestionar altres unitats del centre.

Per part del Departament de Salut de la Generalitat s'apunta que és habitual que a l'estiu i els caps de setmana els hospitals disminueixin els llits disponibles, ja que no hi ha tantes operacions com entre setmana, i declaren que no hi ha constància que la gestió de l'hospital blanenc pretengui anul·lar una part de les instal·lacions. L'estiu de 2007, un seguit de pacients es van queixar que els posposaven operacions perquè no hi havia llits disponibles mentre hi havia constància que algunes habitacions romanien tancades. La direcció de l'hospital va excusar tasques de manteniment.