El Rotary Club d'Olot ha lliurat un desfibril·lador al Club Natació Olot. L'esdeveniment va tenir lloc dijous a la nit al restaurant Font Moixina de la capital de la Garrotxa, on el president dels rotaris, Jordi Teixidor, va lliurar l'aparell al seu homònim del CNO, Gaspar Genis. L'acte va ser complementat per un sopar i una xerrada del cap de cardiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Brugada.

Brugada va explicar que a països com Estats Units o Alemanya hi ha desfibril·ladors a tots els espais públics. El cardiòleg va explicar les causes de les aturades de cor sobtades, que són la principal causa de la mort a Europa.

Brugada va justificar la importància dels desfibril·ladors, explicant que en tant que s'avisa una ambulància i arriba poden passar uns 10 minuts en els quals la persona afectada pot morir. En canvi amb la presència d'un desfibril·lador l'assistència és immediata.

Segons ell només cal agafar l'aparell i seguir les indicacions ja que el desfibril·lador fins i tot detecta si el cor no batega bé i cal que l'aparell ho corregeixi.