L'alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona, ha anunciat que l'Ajuntament ha encarregat estudis per fer pisos de protecció oficial destinats al mercat de compra i venda. Espona ha concretat que preveu l'inici de construcció de pisos a l'any vinent amb l'objectiu que estiguin acabats per al 2011. L'alcalde ha indicat que els nous habitatges es construiran a la urbanització de Peracaula i al Barri Vell. Espona ha explicat que l'objectiu de la construcció de nous habitatges és el de crear treball en un moment de crisi financera i alhora el d'augmentar el nombre d'habitants per poder donar sortida als serveis que disposa el municipi. Segons l'alcalde, fa 2 anys el poble tenia 2.640 veïns i ara arran de la creació d'habitatge en té 2.820. L'alcalde va considerar que l'actual crisi no és la fi del món i que confia que en un termini de 2 anys es redreci la situació actual.

Joan Espona va anunciar la creació d'habitatges per a la venda, en el decurs de la visita que el president de la Diputació, Enric Vilert, va fer al poble. En la roda de premsa que l'alcalde i el president van fer. Espona va anunciar que la Diputació de Girona s'ha compromés a atorgar un ajut de 250.000 euros, repartits en dues anualitats, per la rehabilitació dels 48 habitatges de la Torraspapel que l'Ajuntament va adquirir al mercat lliure.

L'alcalde va explicar que d'aquests habitatges, la major par dels quals estan ocupats per treballadors o antics treballadors de la Torras, un 30 per cent estan buits i es podran oferir al mercat de lloguer.

Espona va indicar que el suport de la Diputació i ajuts demanats al Minesterio de la Vivienda permetran que l'Ajuntament pugui afrontar els crédits que té establerts per afrontar el cost de la rehabilitació. L'alcalde va quantificar l'import de l'obra en uns 4,5 milions d'euros a pagar en 25 anys.

Joan Espona va explicar que els estudis efectuats quan es va projectar l'obra preveien que l'augment dels interessos seria mínim, cosa que l'actual crisi financera ha augmentat. L'alcalde va indicar que preveu que les aportacions institucionals corregeixin la situació.