La promotora immobiliària Promociones Solmar 2001, que va subscriure un conveni urbanístic amb l'Ajuntament de Lloret en el qual es comprometia a pagar 10 milions d'euros al consistori, no pot ni tan sols fer front a una indemnització de poc més de 10.000 euros que un jutge de Barcelona ha establert per a una compradora d'un pis d'aquesta empresa. Un pis que mai ha rebut tot i haver pagat més de 28.000 euros a compte, ja que l'immoble està embargat.

La compradora, Carme Ascanio, va decidir arquirir a principis de 2006 un pis a l'edifici que aquesta promotora construïa a la carretera de Tossa, a Lloret. En passar tots els temps d'entrega i veure que l'empresa no li entregava el pis, va denunciar-ho. En el decurs del procés judicial, del qual es va dictar sentència a favor d'Ascanio el passat gener, l'afectada es va assabentar que era impossible que la promotora li entregués el pis ja que aquest estava embargat a causa d'impagaments de la promotora a empreses que havien treballat en la construcció de l'immoble.

Segons va explicar l'afectada al programa Els matins de TV3, fins i tot hauria ofert a l'empresa "oblidar-me de tot si em tornen els 28.000 euros que els vaig pagar, però no volen. Em diuen que ni tan sols em poden pagar el que diu la sentència". El jutge considera que Ascanio té dret a rebre una indemnització de 7.988 euros, més els interessos de l'import de 4.187 euros des de la dada de la imposició de la demanda, més les quantitats del lloguer que ha hagut de pagar per no poder disposar del pis que pretenia comprar. Promociones Solmar també hauria de fer-se càrrec de les costes del procés, a més de veure's obligat a escriturar el pis a favor de la demandant. Això darrer, reconeix Ascanio, és "paper mullat" ja que l'immoble no els pertany.

La finca de la carretera de Tossa carrega també d'altres problemes. Segons Ascanio, dos pisos més estan embargats i segons el president de la comunitat de veïns, Daniel Garcia, la comunitat es planteja denunciar la promotora perquè els pisos tenen defectes de construcció i el garatge s'inunda tot sovint. Ahir aquest diari no es va poder posar en contacte amb Solmar per tal que oferissin la seva versió sobre aquests fets.

Conveni polèmic

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha iniciat accions judicials per aconseguir cobrar els 10 milons d'euros que aquesta empresa els deu. Durant la tramitació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), es va pactar que aquesta empresa prescindiria de construir en una finca propera a la pineda de Fenals a canvi d'obtenir condicions especials d'eficicació en la finca de l'antic hotel Windsor, on s'hi pretenia aixecar un complex d'habitatges de luxe que costarien entre 270.000 i 400.000 euros. Actualment, les obres estan aturades per ordre del consistori; i la finca podria estar en procés d'embargament. La promotora fins i tot va sol·licitar-ne la divisió horitzontal, suposadament per poder-ne vendre una part. Els 10 milions d'euros, que havia de fer efectius en dos pagaments, encara no han entrat a l'Ajuntament.