Un tren Catalunya Exprés procedent de Figueres que anava cap a Barcelona va quedar parat ahir prop de la parada de la Llagosta al voltant de tres quarts de dues del migdia, segons va informar Renfe. Llavors, va poder continuar fins a l'estació de Montcada i Reixac, on va quedar aturat durant 25 minuts. Segons Renfe, alguns passatgers van optat per continuar el viatge en un altre tren, un rodalies. No obstant això, una vegada arreglada l'avaria, el comboi va poder finalitzar el trajecte. Renfe va dir que la incidència no va afectar el pas d'altres trens, ja que van poder passar per una altra via.

Diumenge passat, un incendi a la subestació elèctrica d'Adif que hi ha a la plaça d'Europa de Girona va obligar a tallar la circulació de trens de Barcelona a Figueres, cosa que va afectar una desena de combois i molts usuaris que, a l'estació de Girona, van haver d'esperar molta estona fins que van rebre una solució, però amb queixes pel mig.

D'altra banda, Renfe va restablir ahir el pas de trens entre Ribes de Freser i Puigcerdà després de gairebé set mesos d'obres de millora d'aquest tram, segons va informar l'empresa ferroviària. Les obres, que va impulsar el Ministeri de Foment i han servit, segons Renfe, per millorar la seguretat i la fiabilitat de la infraestructura, van començar el 14 d'abril passat. Durant aquest període, en què s'han renovat totes les vies, un servei alternatiu d'autobusos ha cobert el trajecte, amb parada a La Tour de Carol, Puigcerdà, Urtx-Alp, la Molina, Toses, Planoles, i Ribes de Freser. Renfe ha renovat els combois que tenen Puigcerdà com a origen o destí.