Tot i això, no ha fixat cap data d'inici de les obres d'un centre que té 44 anys d'antiguitat, si bé ja es preveu que es faci per fases i al mateix temps que s'imparteixin classes. El conseller també ha reconegut que el CEIP del Morrot d'Olot requereix mesures urgents que s'aplicaran un cop tinguin definida la planificació. La visita de Maragall ha estat molt ben rebuda des de l'Associació de Pares i Mares de Sant Roc però temen que les obres encara s'endarrereixin més.

Maragall ha pogut veure en persona les condicions amb les quals estudien els 289 alumnes del CEIP de Sant Roc, un centre amb 44 anys de vida i amb clares deficiències. A banda de goteres i d'al·luminosi en un costat de l'edifici, el centre no té cap gimnàs habilitat i els deures els han de fer al menjador, un espai adaptat que antigament havia estat un pis per a mestres. Tampoc tenen cap espai suficientment gran com per reunir-se -no poden assajar els pastorets a dins l'escola- i des de fa tres cursos que no tenen biblioteca. Totes aquestes mancances les ha pogut veure el conseller en persona i també les ha sentit explicar de dos alumnes que li han llegit un document on recollien el per què estaven 'tristos' i com vivien l'espera de les reformes.

El conseller ha apuntat que el centre 'demana a crits' ser renovada de cap a peus i els pròxims mesos es treballarà en el projecte, que encara està pendent de licitació. Malgrat tot, ha dit, 'és una escola viva' amb un bon equip docents, amb classes dinàmiques i a l'alçada del nivell pedagògic i per tant, tot i no tenir les millors condicions, 'acompleix a la perfecció la seva missió d'educar els nens de la ciutat'. L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, que ha acompanyat el conseller durant la visita, ha explicat que les reformes es faran per fases i al mateix temps que s'imparteixin classes i per tant s'instal·laran barracons.

La visita de Maragall al centre ha estat molt ben rebuda per part dels pares, professors i representants del barri de Sant Roc que s'han reunit amb ell durant una estona. Els consola que hagi comprovat l'estat en què es troba el centre però veuen amb preocupació que no hi hagi encara cap data sobre la taula. 'Ens ha dit que el pressupost no està ni tancat', ha exclamat amb sorpresa un dels membres de la junta de l'AMIPA, i que 'caldrà esperar al mes de gener', per veure si pot entrar el projecte. Temen que després de set anys esperant aquestes obres de remodelació, que en principi estaven previstes per aquest curs, encara s'allarguin per més endavant. 'I l'escola està que cau a trossos', ha assenyalat una mare, mentre una altra demanava que es plantegessin instal·lar barracons el més aviat possible. Si d'aquí al gener, no s'ha fet res, l'associació de pares i mares començarà les protestes.

Les obres al CEIP del Morrot són una altra de les prioritats que el Departament d'Educació està estudiant, ja que els consta que també necessiten les reformes de forma urgent. 'Ara falta veure quin és el grau de prioritat', ha explicat el conseller, i ha recordat que el seu departament té l'obligació de garantir l'escolarització a tots els nens de la ciutat.