Uns 8.600 esquiadors han acudit aquest cap de setmana -3.500 ahir i 5.100 avui- a l'estació d'esquí de Masella, a Girona, que ahir va posar en funcionament 14 de les seves pistes, convertint-se en la primera instal·lació dels Pirineus que obre les portes aquesta temporada, segons ha informat la directora comercial de l'estació, Maite Martí.

«La nostra valoració és més que positiva. Es tracta d'una molt bona xifra que demostra que la gent estava amb moltes ganes de venir a esquiar», ha assegurat Martí, qui ha reconegut que el bon temps també ha influït.

El fet que només estiguessin oberts 18,5 quilòmetres de pistes -en els sectors de Coma Oriola, Cap del Bosc i La Tosa- ha generat algunes cues en els cinc remuntadors en funcionament, tot i que «la gent s'ho va pres amb molta il·lusió tenint en compte, també, que la qualitat de la neu és molt bona», ha explicat la directora comercial.

L'obertura d'aquest cap de setmana, que està previst que es prolongui ininterrompudament fins a final de temporada, ha suposat la inauguració més «primerenca» en els 41 anys d'història de Masella, segons ha apuntat el director de l'estació, Xavier Nolla, qui tampoc recorda una altra ocasió tan anticipada «en els cent anys de tradició esquiadora a Catalunya».

La posada en funcionament de les 14 pistes ha estat propiciada per les nevades caigudes durant l'última setmana d'octubre i un «fred excepcional» per a aquestes dates, que ha permès la fabricació de neu artificial en les instal·lacions. El responsable de l'estació ha recordat que la neu acumulada, que permet «allargar la temporada per dalt en lloc de per primavera» és una «magnífica» notícia, ja que aquesta neu és de major qualitat perquè «els dies són més curts i les nits, més fredes», ha afegit. Enguany, Masella estrena nous canons de neu artificial, així com millores en els tres accessos a les pistes, una inversió de la Generalitat que suma més de 14 milions d'euros, segons Nolla.