Els ajuntaments de Pals, Palau-sator i Fontanilles sortiran al carrer per mostrar la seva oposició als termes i als límits de l'avantprojecte del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Els tres ajuntaments han convocat una protesta unitària per aquest proper dissabte davant la benzinera Petrocat de Fontanilles. La concentració compta amb el suport de les diverses entitats que van donar suport al manifest conjunt on es reclamava que es canviessin els límits del parc natural, ja que la preservació de la platja i els arrossars podien afectar negativament el turisme i l'activitat agrària a la zona.

La concentració tindrà lloc entre les deu i les dotze del matí a la benzinera Petrocat. Es preveu que hi participin cotxes i tractors, a més dels habitants dels diferents municipis que l'han convocada. La protesta contra els límits actuals del parc que marca l'avantprojecte també compta amb el recolzament de les diferents entitats que van rubricar el manifest conjunt d'oposició al document.

Així, a més dels tres ajuntaments, també hi prendran part associacions vinculades al territori: l'Associació de Defensa Vegetal de l'Arròs del Molí de Pals, la comunitat de regants, el sindicat Unió de Pagesos i l'Associació Turística de Pals. La convocatòria també s'ha fet extensiva als pobles de la rodalia (Torroella de Montgrí, l'Escala, Bellcaire d'Empordà i Ullà) per si hi volen prendre part.

Durant l'acte, els concentrats llegiran el manifest 'Parc Natural, així no!' i entregaran als conductors diferents productes de la zona, com ara pomes i arròs. L'acte es clourà amb una botifarrada.

L'avantprojecte de Parc Natural ha rebut 1.500 al·legacions en contra, la majoria de les quals aposten per reduir l'àmbit de protecció, que abasta 8.061 hectàrees compreses en set municipis. Precisament, la meitat de les al?legacions s'han enviat des de Pals, Palau-sator i Fontanilles.

I un gruix important del total (més de 500 al?legacions) fan referència a l'àmbit del futur parc que comprèn el municipi de l'Escala. Els opositors consideren que aquesta zona, on es preveu fer un corredor amb els Aiguamolls de l'Empordà, ja gaudeix de suficient protecció.