Aquest dimarts, el Ministeri de Medi Ambient ha iniciat l'enèsima actuació a s'Abanell per reparar els danys de l'últim temporal. Des de l'Ajuntament de Blanes agraeixen aquesta celeritat, però reclamen que es faci 'ja' un projecte definitiu pel passeig perquè les administracions no hagin de gastar més diners en 'pedaços'. Des del 2007, només l'Ajuntament s'ha gastat prop d'un milió d'euros.

Cada vegada que hi ha temporal marítim Blanes es posa en estat d'alerta i creua els dits perquè la força del mar no malmeti el passeig de s'Abanell. Una vegada i una altra, però, les zones més febles del passeig acaben destrossades. Aquest mes de novembre, uns vint dies després de la última reunió entre l'Ajuntament de Blanes i el Ministeri de Medi Ambient, ha tingut lloc l'últim capítol.

El tram de 350 metres que hi ha entre els carrers Mercè Rodoreda i Enric Morera ha quedat en res. En aquesta part del passeig encara no s'hi havia actuat i la seva deficient construcció, sense fonaments i només recolzant-lo sobre la sorra de la platja, ha facilitat que el mar se'l emportés pel davant. Aquest dimarts, els operaris enviat pel Ministeri han començat les tasques de reparació.

De moment només es retirarà la runa i, paral·lelament es farà un estudi d'urgència per si cal reforçar i reconstruir aquest tram del passeig. Segons el regidor de Medi Ambient de Blanes, Celestino Lillo, tot apunta que serà així perquè si hi hagués algun altre temporal, les onades podrien arribar fins a la calçada que hi ha entre les cases i el passeig.

L'actuació del Ministeri afecta set palmeres i nou faroles valorades en uns 30.000 euros (900 euros per cada palmera i 2.500 euros per cada farola) que els tècnics de l'Ajuntament han retirat per si es poden reinstal·lar en altres indrets de la població. L'alcalde blanenc, Josep Trias, ha celebrat la celeritat amb que s'està actuant i ha agraït la coordinació de les administracions actuants.

Tot i això, des de l'Ajuntament de Blanes aposten per una solució definitiva per a s'Abanell que acabi amb el 'pedaços' que s'estan posant cada vegada que el mar fa alguna destrossa. Només l'Ajuntament, segons ha informat Lillo, porta gastat prop d'un milió d'euros en aquest concepte. 'Són diners que s'emporta el mar', ha lamentat el regidor. L'avantprojecte de la reestructuració del passeig està en fase d'elaboració.