Primer van ser els complements del cotxe oficial del president del Parlament, Ernest Benach, el cost dels quals va generar tanta polèmica que es va decidir no col·locar-los. Després va sorgir informació al voltant de les mesures d'austeritat que l'exconseller de Governació Joan Carretero va implantar quan era en aquest càrrec, entre el desembre del 2003 i l'abril del 2006. I ahir mateix va aparèixer una nova informació al diari El Mundo sobre les despeses dels republicans, amb protagonista repetit. Com el mateix Carretero explica al web www.reagrupament.cat (pertanyent a la corrent crítica que ell lidera en el si d'ERC), l'exconseller, metge de professió, va cobrar l'any 2007 gairebé 130.000 euros entre la seva feina al CAP de Puigcerdà i la tasca com a codirector del projecte de l'hospital transfronterer de la Cerdanya. Un centre sanitari que encara no existeix físicament i al capdavant del qual, acompanyat d'una representant de l'Estat francès, va cobrar entre l'1 de març i el 31 de desembre del 2007 un total de 32.000,04.

A aquests diners cal sumar-hi els que ha percebut aquest any com a codirector del projecte de l'hospital, una tasca que va deixar el 31 de març, coincidint amb la campanya pel congrés d'ERC. En aquest sentit, el Consorci Hospitalari de Catalunya, que gestiona l'hospital de Puigcerdà (que serà el transfronterer), ha subratllat que Carretero no era codirector d'un hospital que no existia, sinó codirector del projecte -treballant en els detalls arquitectònics i de gestió administrativa d'un centre que és de dos països-. Per això tant ell com la representant francesa van deixar el seu càrrec en entrar el centre en una nova fase.

D'altra banda, l'exconseller va començar a exercir de metge al CAP de Puigcerdà en deixar el seu càrrec al Govern de la Generalitat. Segons ell mateix indica, el 2007 va cobrar per fer aquesta feina un total de 97.739,11 euros que, detalla El Mundo, es repartirien entre el salari, l'antiguitat i un complement de 62.000 euros, encara que el Departament de Salut no va confirmar ahir aquest desglossat, al·legant que les nòmines dels treballadors de l'Institut Català de la Salut (ICS) són privades.

La conselleria encapçalada per Marina Geli sí que va confirmar, però, que Carretero és un dels professionals que tenen dret a cobrar el seu sou reduint la seva jornada a 2,5 hores al dia, una mesura que l'ICS va intentar eliminar l'any 2006, i que el TSJC ha ratificat aquest any.